Fietsvakantie Europa

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Nederland, Duitsland of Italië
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 299,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Met je tweewieler de grens over naar een prachtig fietsland

Nederland is een echt fietsland. Bijna iedere Nederlander heeft minstens één fiets in de schuur staan. Geen wonder dat fietsvakanties steeds meer aan populariteit toenemen. We nemen onze tweewieler graag mee de grens over, zodat we ook op onze vakantie kunnen gaan en staan waar we willen. Een fietsvakantie door Europa is zo geregeld. Er zijn prachtige fietsroutes te volgen in de verschillende Europese landen. Een prachtige bestemming ligt al op de hoek. In België en Duitsland kun je al prachtige fietstochten maken door beeldschone natuur en bijzondere steden. Wie liever fietst met het zonnetje in de rug kiest voor fietsbestemmingen als Italië, Portugal en Zuid-Frankrijk. Een fietsvakantie in Europa biedt fantastische mogelijkheden voor iedereen.


Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Europa


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Europa?

  • Keuze uit een korte fietsvakantie naar o.a. Nederland of Duitsland
  • Diverse prachtige fietsroutes
  • Kies bijvoorbeeld voor een fietstocht langs de Portugese kust of de Belgische Ardennen

Europa - Informatie

fietsroutes

Populaire fietslanden

Veel Nederlanders kiezen ervoor om een fietsvakantie in Duitsland door te brengen. Vanwege de korte reistijd is deze bestemming ideaal voor een korte fietsvakantie. Ook Spanje, Portugal en Italië zijn populaire fietslanden, omdat de kans op mooi weer hier erg groot is. Landen die nog redelijk onopgemerkt blijven, maar ook heel veel mooie fietsroutes te bieden hebben zijn de Azoren, Cyprus, de Baltische Staten en Sardinië. Deze bestemmingen zijn prachtig en zullen je gegarandeerd een unieke vakantie bezorgen.

cultuur

Cultuur & Keuken

In Europa heb je vrijwel overal te maken met de westerse cultuur. De cultuurshock is hierdoor minder groot en toch heeft ieder land zijn eigen typerende gebruiken. In Europa spreekt een groot deel van de bevolking een aardig woordje Engels en kun je je dus goed redden als je de taal van het land niet goed beheerst. De Europese keuken is redelijk internationaal en heeft voor ieder wat wils. Probeer op je vakantiebestemming wel altijd een traditioneel gerecht te bestellen, zoals tapas in Spanje en een kaashapje in Zwitserland.

informatie

Praktische informatie

Met behulp van de Europese Gemeenschap beschikken de meeste Europese landen over een uitgebreid en duidelijk routenetwerk. Er zijn vaak diverse fietsroutes te vinden die veel variatie bieden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mountainbiketocht door de Belgische Ardennen of een rit op de toerfiets langs de Portugese kust. In de meeste landen bieden touroperators volledig verzorgde fietsvakanties aan inclusief maaltijden, accommodatie en bagagetransport. De Europese wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit en de bewegwijzering is duidelijk aanwezig.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...