• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Spanje
Home » Fietsvakantie Europa » Fietsvakantie Spanje

Fietsvakantie Spanje

Spanje biedt mogelijkheden voor de recreatieve en sportieve fietser. Ga op ontdekking met de fiets in de regio Asturië of kiest juist voor een mooie fietsvakantie naar één van de Spaanse eilanden. Liever actief op pad? De regio Andalusië biedt schitterende mountainbik routes. Ontdek alle mogelijkheden voor een fietsvakantie Spanje op deze pagina!

€ 399,-
Fietsvakantie Spanje

Fietsvakantie naar Spanje: ontdek de mooiste routes

Spanje heeft een grote aantrekkingskracht op zonaanbidders en feestgangers. Maar dat een fietsvakantie in Spanje ook heel goed mogelijk is, is bij minder mensen bekend. Een fietstocht door dit mediterrane land is zeker aan te bevelen. Spanje heeft uitstekende wegen waar weinig verkeer te vinden is. In combinatie met het zonnige klimaat, het prachtige landschap en de overheerlijke Spaanse keuken zorgt dit ervoor dat een fietsvakantie door Spanje onvergetelijk wordt. Je kunt voor zowel cultuur en historie als gevarieerde natuurlandschappen een fietsexcursie door Spanje boeken. Vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid is een prachtige fietsroute uitgestippeld met als eindpunt Santiago de Compostella. Deze tocht is geschikt voor ervaren fietsers die wel van een uitdaging houden. In de meeste steden zijn voldoende fietsvoorzieningen te vinden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Spanje

Fietsvakantie Spanje top 3

Asturië - De 'Costa Verde' Spanje Fietsrelax.nl
Asturië – De ‘Costa Verde’
€549.00
Pais Valencià - Authentiek Spanje Spanje Fietsrelax.nl
Pais Valencià – Authentiek Spanje
€699.00
St. Jacobsroute - van León naar Santiago Spanje Fietsrelax.nl
St. Jacobsroute – van León naar Santiago
€699.00

Populaire fietsroutes in Spanje

De meest geliefde fietsroutes door Spanje voeren je langs de kustlijn. Dit is ook niet zo verwonderlijk, want vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de middellandse zee. Tijdens een tussenstop kun je een frisse duik nemen of even heerlijk genieten van een fris drankje aan de Spaanse boulevard. Veel reisorganisaties bieden geweldige rondreizen door onder andere Andalusië, Mallorca, Catalonië en de Pyreneeën. Spanje biedt de fietsvakantie liefhebber veel diversiteit en het is dan ook vrijwel zeker dat je hier na één fietstocht zeker terug wilt komen.

Uitzicht over de stad Mallorca
Spaanse Paella

Cultuur & Keuken

Aan cultuur kom je in Spanje niets te kort. Het is dan ook het land van de meesters Salvador Dali, Francisco Goya, Antoni Gaudi en Pablo Picasso. Een fietstocht door het bruisende hart van Barcelona neemt je mee langs bijzondere bouwwerken en musea waar je de werken van deze grootheden met eigen ogen kunt bewonderen. De Spaanse keuken maakt veel gebruik van verse, lokale producten. Je kunt je hier tegoed doen aan overheerlijke visgerechten, traditionele tapas en de bekende chorizoworst.

Praktische informatie

In Spanje kun je op elk moment van het jaar wel terecht voor een fietsvakantie. Per streek verschilt het klimaat sterk. In de wintermaanden kun je nog uitstekend tochten maken door het Zuidoosten van Spanje en door het prachtige heuvellandschap van Andalusië. Automobilisten zijn in veel gebieden van Spanje nog niet goed ingespeeld op fietsverkeer. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent en draag ten alle tijden een helm. Geen zin om te fietsen met je zware bagage? Veel hotels kunnen ervoor zorgen dat je tassen alvast naar je volgende accommodatie worden gebracht.

Fietsvakantie in Spanje met geweldig uitzicht

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Spanje

Waarom een fietsvakantie naar Spanje?

Wanneer je met een fietsvakantie Spanje ontdekt, is het net iets specialer dan wanneer je het land ontdekt met de auto of het openbaar vervoer. Je zal namelijk andere plekjes te zien krijgen, waarbij je ook andere facetten van het land zal leren kennen.

Het land heeft een warm en aangenaam Mediterraan klimaat, zonder ’te drukkend’ te zijn qua warmte. Het is dus ideaal om in Spanje met de fiets op verkenning te gaan en zo het land en haar verborgen pareltjes beter te leren kennen.

Spanje staat bekend om haar landschap dat voornamelijk uit plateau’s bestaat, denk maar aan de Spaanse Hoogvlakte. Echter heeft Spanje ook bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada – deze routes zijn enkel weggelegd voor de fervente fietsers.

Wat zijn de populairste fietsgebieden & fietsroutes in Spanje?

Als je op fietsvakantie Spanje wil ontdekken, vind je hieronder de allermooiste plekjes om door en langs te fietsen. Het is een prachtig land en enorm geschikt om er te mountainbiken of simpelweg met de fiets op verkenning te gaan. Wat in Spanje de mooiste gebieden om te fietsen zijn, hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur. Wil je liever fietsen op vlakke routes, verlang je eerder naar een stevige beklimming of fiets je liever langs historische steden?

Catalonië (het Noorden)

De regio Catalonië is zeer veelzijdig. Het is bijvoorbeeld erg populair tegenwoordig om te gaan fietsen in Barcelona. Je kan er het Guëll park bezoeken, bijvoorbeeld. Maar uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in deze Spaanse cultuurstad, en errond.
Ook het groene binnenland van Catalonië is zeker de moeite om te ontdekken op de fiets. Je zal er velden gevuld met zonnebloemen passeren, alsook graan en enkele middeleeuwse dorpjes. Je kan deze routes afwisselen met langs de kust te fietsen of door moerassige gebieden. Deze laatste trekken voornamelijk veel vogels aan.
Met SNP reizen kan je een prachtige gezinsvakantie boeken, waarbij je langs boerenhoeves kan fietsen en een fietstocht kan maken door ‘la Catalana’. Een prachtige privéreis die je zeker en vast niet wil missen.

Rioja (het Noorden)

Ook in Rioja zijn er veel mooie plekken om door en langs te fietsen. De streek is enorm bekend voor haar prachtige wijngaarden. Je kan er langs de druivenranken, rozenstruiken en wonderbaarlijke landgoederen fietsen. Ook zal je er kunnen fietsen langs de zonnebloem-, groente- en graanvelden.
Indien je op pelgrimsroute zou zijn naar Compostella, zal je ook deze regio passeren. Je kan dan fietsen langs prachtige kloosters en kapelletjes.

Asturië (het Noorden)

In Asturië zal je fietstocht bestaan uit een afwisseling van zee en bergen. Asturië is één van de meest groene streken in Spanje, en er zijn ook veel vlakke fietspaden te vinden. Je kan er grotten en rotstekeningen bekijken die dateren uit de prehistorie, of je kan een dagje gaan kanoën en ontspannen op een zandstrand.

Andalusië (het Zuiden)

Een ander populair vakantiegebied in Spanje, is het zuidelijk gelegen Andalusië. Hier is voor ieder wat wils: prachtige natuur, veel zon, heerlijk eten en interessante cultuur. Ook hier vind je mooie gebieden terug om door te fietsen, van paden voor mountainbikers als routes voor wielrenners, gezinnen met kindjes of de senioren.

Je kan fietsen in de Sierra Nevada of door andere ietwat meer bergachtige natuurgebieden, maar ook langs verscheide stadjes met hun historische bezienswaardigheden en stranden.

Met TUI kan je een rondreis boeken naar Andalusië, dit is een groepsreis waarbij je Alhambra in Granada kan bezoeken, de Mezquita in Cordoba en de kathedraal van Sevilla, onder andere. Zeker de moeite dus!
Ook kan je met TUI een 12 daagse rondreis maken, de ‘Grand Tour Andalusië’. Hier is een hoogtepunt van de reis dat je bijvoorbeeld wilde apen kan ontmoeten in Gibraltar, een enorm unieke ervaring.

Alicante (het Zuiden)

Je kan in Alicante fietsen over oude spoorlijnen, langs plantages van sinaasappels, olijfboerderijen en amandelbomen. In Castalla vind je een gezellige bed and breakfast die uitgebaat wordt door Petro Ballemans. Hij organiseert van daar fietsvakanties in Alicante, en regelt ook het vervoer van de luchthaven en naar de luchthaven. Hij biedt arrangementen aan voor iedereen – over een moeilijke pas, in de bergen of over vlakkere groene wegen, hij heeft het allemaal in de aanbieding.
Ook kan je een fiets huren bij Casa Camaléon, waar veel fietsmogelijkheden zijn rond het huis. Ten slotte kan je de Sierra de Aitana verkennen met de fiets, dit gebied ligt wat oostelijker en uitdagender. Petro zorgt dan voor het bagagevervoer.

Mallorca

Met ANWB reizen kan je een prachtige 8 daagse fietsrondreis boeken in Mallorca, en kan je fietstochten maken doorheen Mallorca, langs de Middellandse Zee, door de binnenlanden van Mallorca,… Je verblijft er op basis van halfpension en de fietsvakantie is inclusief de vlucht naar Mallorca.

Uiteraard kan je nog op vele andere plekken gaan fietsen, zoals in Tenerife, op de andere Canarische Eilanden, in Murcia, in Mallorca en in Ibiza, bijvoorbeeld.

Fietsvakantie XL - © 2023