Fietsvakantie Spanje

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Catalonië, Andalusië of Pyreneeën
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 265,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een fietstocht door een mediterraan land

Spanje heeft een grote aantrekkingskracht op zonaanbidders en feestgangers. Maar dat een fietsvakantie in Spanje ook heel goed mogelijk is, is bij minder mensen bekend. Een fietstocht door dit mediterrane land is zeker aan te bevelen. Spanje heeft uitstekende wegen waar weinig verkeer te vinden is. In combinatie met het zonnige klimaat, het prachtige landschap en de overheerlijke Spaanse keuken zorgt dit ervoor dat een fietsvakantie door Spanje onvergetelijk wordt. Je kunt voor zowel cultuur en historie als gevarieerde natuurlandschappen een fietsexcursie door Spanje boeken. Vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid is een prachtige fietsroute uitgestippeld met als eindpunt Santiago de Compostella. Deze tocht is geschikt voor ervaren fietsers die wel van een uitdaging houden. In de meeste steden zijn voldoende fietsvoorzieningen te vinden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Spanje


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Spanje?

  • Populaire fietsroute langs de kustlijn
  • Ontdek o.a. Andalusië, Mallorca, Catalonië en de Pyreneeën
  • Een fietstocht door het bruisende hart van Barcelona

Spanje - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De meest geliefde fietsroutes door Spanje voeren je langs de kustlijn. Dit is ook niet zo verwonderlijk, want vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de middellandse zee. Tijdens een tussenstop kun je een frisse duik nemen of even heerlijk genieten van een fris drankje aan de Spaanse boulevard. Veel reisorganisaties bieden geweldige rondreizen door onder andere Andalusië, Mallorca, Catalonië en de Pyreneeën. Spanje biedt de fietsvakantie liefhebber veel diversiteit en het is dan ook vrijwel zeker dat je hier na één fietstocht zeker terug wilt komen.

cultuur

Cultuur & Keuken

Aan cultuur kom je in Spanje niets te kort. Het is dan ook het land van de meesters Salvador Dali, Francisco Goya, Antoni Gaudi en Pablo Picasso. Een fietstocht door het bruisende hart van Barcelona neemt je mee langs bijzondere bouwwerken en musea waar je de werken van deze grootheden met eigen ogen kunt bewonderen. De Spaanse keuken maakt veel gebruik van verse, lokale producten. Je kunt je hier tegoed doen aan overheerlijke visgerechten, traditionele tapas en de bekende chorizoworst.

informatie

Praktische informatie

In Spanje kun je op elk moment van het jaar wel terecht voor een fietsvakantie. Per streek verschilt het klimaat sterk. In de wintermaanden kun je nog uitstekend tochten maken door het Zuidoosten van Spanje en door het prachtige heuvellandschap van Andalusië. Automobilisten zijn in veel gebieden van Spanje nog niet goed ingespeeld op fietsverkeer. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent en draag ten alle tijden een helm. Geen zin om te fietsen met je zware bagage? Veel hotels kunnen ervoor zorgen dat je tassen alvast naar je volgende accommodatie worden gebracht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...