• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Zuid-Amerika
Home » Fietsvakantie Zuid-Amerika

Fietsvakantie Zuid-Amerika

Een originele bestemming voor een fietsvakantie? Kies voor een reis naar Zuid-Amerika! Ontdek mooie landen als bijvoorbeeld Suriname, Costa Rica en Ecuador. Keuze uit zowel groepsreizen als individuele fietsvakanties (met gids).

€ 899,-
Fietsvakantie Zuid-Amerika

Een unieke fietservaring in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een verrassende vakantiebestemming als het op fietsreizen aankomt. Er worden hier prachtige fietstochten georganiseerd door het Amazonewoud van Ecuador, langs de oude plantages van Suriname, langs de Pacifische kust van Costa Rica en door de muzikale steden van Cuba. Het klimaat in deze Zuid-Amerikaanse landen is over het algemeen zeer gunstig. Je treft hier bijzondere natuurgebieden, die je nergens anders ter wereld zal vinden. Waar anders fiets je door het tropische regenwoud, langs rivieren met alligators en langs rokende vulkanen? Als je echt op zoek bent naar avontuur dan is een fietsvakantie door Zuid-Amerika echt iets voor jou.

Bestemmingen in Zuid-Amerika De leukste landen voor een mooie fietsvakantie

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Zuid-Amerika

Populaire fietslanden in Zuid-Amerika

Veel reisorganisaties bieden compleet verzorgde fietsreizen aan naar Ecuador, Cuba, Costa Rica en Suriname. Met een gids kun je fietsen langs beroemde bezienswaardigheden. Je steekt bovendien veel op over de lokale geschiedenis door het bezoeken van lokale fabrieken, kerken of monumenten. In Suriname kun je bijvoorbeeld een oude tabaksfabriek bezoeken en in Cuba bezoek je oude koloniale steden. Ook voor kinderen kan een fietsvakantie door één van de Zuid-Amerikaanse landen een groot avontuur zijn. In de meeste landen zijn er geschikte fietsroutes voor ze te vinden.

Laguna Colorada Bolivia
Iguazu watervallen

Cultuur & Keuken

In Zuid-Amerika merk je pas goed dat je op een ander continent bent als je de menukaarten gaat lezen. De traditionele schotels zijn compleet anders dan de simpele Hollandse pot en de porties overigens ook. Je kunt je buik hier rond eten aan rijst, gekruide kip en gegrild vlees. In Zuid-Amerika hecht men veel waarde aan een goede verzorging. Vooral in Cuba en Suriname bestaat zoiets als “te netjes” eigenlijk niet. Houdt hier rekening mee. Groet ook altijd netjes als je iemand aanspreekt of een openbare ruimte binnenstapt.

Praktische informatie

In Zuid-Amerikaanse landen gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Als er überhaupt al verkeersregels zijn. Draag daarom overal waar je fietst een helm en let extra goed op de weg. Kies voor een volledig verzorgde fietsreis met een betrouwbare reisorganisatie voor nog meer reiscomfort. De gids zal je meenemen langs de mooiste en veilige routes en je slaapt ’s nachts in een degelijke en betaalbare accommodatie. Veel touroperators zorgen ook voor bagagetransport, zodat je zelf niet met zware tassen hoeft te fietsen.

Iguazu watervallen
Fietsvakantie XL - © 2023