Fietsvakantie Zuid-Amerika

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Ecuador, Suriname of Costa Rica
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 899,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een unieke fietservaring in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een verrassende vakantiebestemming als het op fietsreizen aankomt. Er worden hier prachtige fietstochten georganiseerd door het Amazonewoud van Ecuador, langs de oude plantages van Suriname, langs de Pacifische kust van Costa Rica en door de muzikale steden van Cuba. Het klimaat in deze Zuid-Amerikaanse landen is over het algemeen zeer gunstig. Je treft hier bijzondere natuurgebieden, die je nergens anders ter wereld zal vinden. Waar anders fiets je door het tropische regenwoud, langs rivieren met alligators en langs rokende vulkanen? Als je echt op zoek bent naar avontuur dan is een fietsvakantie door Zuid-Amerika echt iets voor jou.


Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Zuid-Amerika


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Zuid-Amerika?

  • Prachtige fietstochten door het Amazonewoud van Ecuador
  • Bijzondere natuurgebieden, rokende vulkanen en prachtige rivieren
  • Bezoek in Cuba koloniale steden

Zuid-Amerika - Informatie

fietsroutes

Populaire fietslanden

Veel reisorganisaties bieden compleet verzorgde fietsreizen aan naar Ecuador, Cuba, Costa Rica en Suriname. Met een gids kun je fietsen langs beroemde bezienswaardigheden. Je steekt bovendien veel op over de lokale geschiedenis door het bezoeken van lokale fabrieken, kerken of monumenten. In Suriname kun je bijvoorbeeld een oude tabaksfabriek bezoeken en in Cuba bezoek je oude koloniale steden. Ook voor kinderen kan een fietsvakantie door één van de Zuid-Amerikaanse landen een groot avontuur zijn. In de meeste landen zijn er geschikte fietsroutes voor ze te vinden.

keuken

Cultuur & Keuken

In Zuid-Amerika merk je pas goed dat je op een ander continent bent als je de menukaarten gaat lezen. De traditionele schotels zijn compleet anders dan de simpele Hollandse pot en de porties overigens ook. Je kunt je buik hier rond eten aan rijst, gekruide kip en gegrild vlees. In Zuid-Amerika hecht men veel waarde aan een goede verzorging. Vooral in Cuba en Suriname bestaat zoiets als “te netjes” eigenlijk niet. Houdt hier rekening mee. Groet ook altijd netjes als je iemand aanspreekt of een openbare ruimte binnenstapt.

informatie

Praktische informatie

In Zuid-Amerikaanse landen gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Als er überhaupt al verkeersregels zijn. Draag daarom overal waar je fietst een helm en let extra goed op de weg. Kies voor een volledig verzorgde fietsreis met een betrouwbare reisorganisatie voor nog meer reiscomfort. De gids zal je meenemen langs de mooiste en veilige routes en je slaapt ’s nachts in een degelijke en betaalbare accommodatie. Veel touroperators zorgen ook voor bagagetransport, zodat je zelf niet met zware tassen hoeft te fietsen.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...