Fietsvakantie Zwitserland

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. fietsroutenetwerk Veloland Schweiz
aanbieders Wij vergelijken tot wel 2 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 254,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een gevarieerde fietsvakantie in alle opzichten

Een fietsvakantie door Zwitserland brengt je langs de mooiste natuurgebieden. Voor een beetje extra beweging ga je het hooggebergte in, maar ook voor een rustige en ontspannen fietsvakantie zijn hier voldoende geschikte fietsroutes te vinden. Speciaal voor fietsliefhebbers is er het fietsroutenetwerk Veloland Schweiz. Dit volledig bewegwijzerde parcours loopt van het noorden naar het zuiden en dient als inspiratiebron voor te volgen fietsroutes in het land. Zwitserland is bovendien een fantastisch land voor een fietsvakantie met kinderen. De wegen zijn goed begaanbaar, de bewegwijzering bevat veel informatie en automobilisten houden goed rekening met fietsers op de weg. De combinatie van uitgestrekte natuurgebieden, kunst en cultuur zorgen ervoor dat een fietsvakantie in Zwitserland niet snel verveeld.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Zwitserland


Uitgelichte fietsvakantie

informatie

Waarom een fietsvakantie in Zwitserland

  • Prachtig fietsroutenetwerk Veloland Schweiz
  • De merenroute is een schitterende fietstocht langs het meer van Genève
  • Geniet van de heerlijke Zwitserse keuken denk o.a. raclette of heerlijke kaasfondue!

Zwitserland - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De merenroute is een fietstocht die je van het Meer van Genève naar de Bodensee leidt. Op deze route kun je flinke klimpartijen maken. Mocht je daar moeite mee hebben en toch deze route willen maken, dan kun je ervoor kiezen om de merenroute met de e-bike te volgen. In het gebied de Bodensee zelf bieden veel reisorganisaties ook veel fietsvakantie-arrangementen aan. Deze bestemming is vOntooral geliefd bij gezinnen met jonge kinderen, vanwege de kindvriendelijke accommodaties en gemakkelijk begaanbare wegen.

cultuur

Cultuur & Keuken

De typische Zwitserse keuken is eigenlijk een mengeling van Duitse, Italiaanse en Franse gerechten. Wat vooral voorop staat is gezellig met z’n allen tafelen. In veel restaurants zie je dan ook mensen genieten van kaasfondue of raclette. Iedere regio heeft zijn eigen kaasspecialiteit. Het is dan ook aan te bevelen om overal een kaasplankje of kaaslekkernij uit te proberen. Niet alleen de kaas verschilt per regio, maar ook de mensen hebben allemaal verschillende gebruiken en karakters. Een reis door Zwitserland is daarom in alle opzichten gevarieerd.

informatie

Praktische informatie

In alle delen van Zwitserland is het dragen van een fietshelm verplicht. Fietsroutes volg je door simpelweg de borden te volgen, maar er zijn ook GPS- routes te downloaden van internet. Een heleboel reisorganisaties bieden fietsvakanties met bagagevervoer aan. Een trektocht op de fiets wordt daardoor een stuk aangenamer. Jouw bagage ligt op je te wachten bij je volgende accommodatie. Busreizen per luxe touringcar zorgen ervoor dat jij en je fiets op comfortabele wijze naar de vakantiebestemming worden gebracht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...