• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Costa Rica
Home » Fietsvakantie Zuid-Amerika » Fietsvakantie Costa Rica

Fietsvakantie Costa Rica

De mooiste gebieden ontdekken in Costa Rica met de fiets? Boek dan één van de verassende fietsvakanties naar Costa Rica! Dit groene land met veel tropische diersoorten biedt schitterende routes aan: La Fortuna (langs de Arenal vulkaan), rondom het Meer van Arenal en meer. Ontdek alle reizen op deze pagina!

€ 899,-
Fietsvakantie Costa Rica

Voor een fietsvakantie vol variatie

Een fietsvakantie door Costa Rica is op alle mogelijke manieren veelzijdig. Het natuurlandschap is zeer gevarieerd. Je fietst hier langs de prachtige Pacifische kust, door het glooiende binnenland, langs imponerende mangrovebossen en spannende vulkaankraters. In de bruisende hoofdstad San José maak je kennis met de rijke cultuur van Costa Rica. Deze grote stad is verrassend modern en heeft toch veel historische bezienswaardigheden. Hier kun je gezellig winkelen op de vele marktjes of ’s avonds een dansje wagen in het wervelende nachtleven van Costa Rica. Doe je het liever wat rustiger aan dan kun je tijdens je fietstocht neerstrijken op één van de tropische stranden, want het kan hier erg warm worden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Costa Rica

Fietsen in Costa Rica? Dit zijn de uitgelichte vakanties!

Wandel- en Fietsreis Costa Rica, 14 dagen Costa Rica Djoser.be
Wandel- en Fietsreis Costa Rica, 14 dagen
€2995.00

Populaire fietsroutes in Costa Rica

Een van de meest geliefde routes door Costa Rica vertrekt vanaf de hoofdstad San José en neemt je mee naar de ( nog actieve) Arenal vulkaan en langs het plaatsje La Fortuna waar je een enorme waterval kunt bewonderen. Vervolgens leidt de route je via het nevelwoud Monteverde naar de kustlijn van de Stille Oceaan. Verder is het land uitstekend geschikt om zelf je fietsroute te bepalen. Het land wordt gezien als veilig en de wegen zijn overal van goede kwaliteit.

Strand van Costa Rica
Rio Celeste La Fortuna Costa Rica

Cultuur & Keuken

De cultuur in Costa Rica is heel anders dan die van ons. De inwoners zijn heel beleefd en je wordt hier altijd en overal netjes begroet. Ook het dragen van verzorgde en schone kleding wordt hier op prijs gesteld, dus hoe zwaar de fietstocht ook was, trek altijd even een fris shirt aan voordat je aan het avondeten begint. In de hoofdstad San José vind je diverse horecagelegenheden. In Costa Rica is de menukaart grotendeels gevuld met rijstgerechten. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je honger krijgt. Je krijgt in Costa Rica namelijk flinke porties voorgeschoteld.

Praktische informatie

De wegen in Costa Rica zijn over het algemeen goed onderhouden. Toch wordt het voor je veiligheid afgeraden om in het donker te fietsen. Er kunnen soms grote gaten in de weg zitten, die nare ongelukken kunnen veroorzaken. Fietsen met een mountainbike of tourfiets wordt hier aangeraden. Als je zelf je bagage mee wilt nemen voor een trektocht dan moet je ervoor zorgen dat jouw fiets uitgerust is met goede en meerdere fietstassen. Je kunt ook een georganiseerde fietsreis boeken, waarbij je bagage met bagagetransport alvast voor je naar de volgende slaapplaats wordt gebracht.

hangbrug La Fortuna Costa Rica

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Costa-Rica

Waarom een fietsvakantie naar Costa Rica?

Fietsen is hoe dan ook een heerlijke bezigheid. Hou jij van een actieve vakantie? Heb je er al eens aan gedacht om je vakantiebestemming per fiets te ontdekken? Neem bijvoorbeeld Costa Rica. Costa Rica is in Midden-Amerika gelegen. Het grenst in het zuiden aan Panama en in het Noorden aan Nicaragua.

Verder is het tussen twee oceanen ingeklemd. Westelijk door de Pacific (de Grote Oceaan) en oostelijk door de Atlantic (de Stille Oceaan). De natuur is hier adembenemend mooi. Costa Rica heeft een grote, rotsachtige kustlijn met mooie stranden. Verder vind je op Costa Rica nog een aantal actieve vulkanen, mangrovebossen, groene valleien, uitgestrekte moerassen en ruige bergen. Behalve dit afwisselende landschap is Costa Rica rijkelijk bedeeld met een zeer rijke fauna en flora. Al fietsend zul je zeker verschillende soorten insecten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen tegenkomen. Ruim een kwart van Costa Rica behoort tot beschermd natuurgebied. De fiets is echt een ideale manier om je door het bijzonder mooie landschap van Costa Rica te verplaatsen.
Omdat Costa Rica maar anderhalve keer zo groot is als Nederland, kun je in een kort tijdsbestek toch heel veel van deze prachtige vakantiebestemming per fiets ontdekken. Waarom je voor jouw volgende fietsvakantie naar Costa Rica moet afreizen en wat voor moois er hier allemaal te ontdekken valt, delen we graag met je in dit artikel.

Wat biedt een fietsvakantie in Costa Rica voor voordelen?

  • Maakt kennis met de rijke flora en fauna
  • Maak kennis met de oprecht vriendelijke, zachtaardige bevolking
  • Geniet van het afwisselende landschap

Fietsvakantie Costa Rica voor een onvergetelijke ervaring
Costa Rica is van Centraal Amerika het meest ontwikkelde land en kent een democratie. Daardoor is het ook een van de veiligste landen en kun je hier van een onbekommerde fietsvakantie genieten. Het spreekt voor zich dat je wel de inwoners en hun gewoontes respecteert.

In Costa Rica kun je werkelijk prachtige fietsreizen maken. Of je nu een mountainbike, sporttourfiets, racefiets of E-bike hebt, mogelijkheden te over. Het niveau varieert van gemakkelijk tot zeer uitdagend maar is altijd op jouw situatie afgestemd. Costa Rica is een perfecte bestemming voor heerlijke ontspannen fietstochten met eindeloos veel mogelijkheden. Behalve in groepsverband kun je in Costa Rica ook individueel fietsen.

Individuele fietsvakantie of een fietsvakantie in groepsverband

Een van de prettigste manieren om Costa Rica écht te ontdekken is deelname aan een individuele fietsvakantie. Hierbij word je bij aankomst voorzien van allerlei zaken zoals kaarten, routes of een roadbook en tips over de omgeving maar blijft het individuele karakter behouden. Zo heb je de vrijheid om je eigen dag en tijd in te delen. Je kunt je dag zelf indelen, van opstaan, de route die je gaat fietsen en het tempo waarin je wilt fietsen. Bij een individuele vakantie is optimale vrijheid gegarandeerd.

Deelname aan een fietsvakantie in groepsverband
Fiets je liever met meerdere mensen samen? Meld je dan voor een groepsreis aan. Jullie vertrekken dan gezamenlijk vanaf een vooraf bepaald startpunt naar het eindpunt van de fietsroute. Samen fietsen is gezelliger en voor velen, zeker in het buitenland, ook een veilig idee (alhoewel Costa Rica een veilig land is). Mocht er onderweg iets gebeuren dan kun je altijd op de hulp van je reisorganisator rekenen. Wil je een keertje toch liever alleen fietsen of op een bepaalde plek wat langer blijven dan de andere fietsers? Ook dat is geen enkel probleem.

Zo biedt Sawadee een prachtige 14-daagse fietsvakantie aan waarbij je van kust naar kust rijdt. Je vertrekt vanuit San José richting het zuiden. Geniet van de weidse vergezichten over de Stille Oceaan. Je passeert de Cerro de la Muerte pas die in de Orosi vallei ligt en via vulkanen en koffieplantages kom je in een landschap van bananenplantages terecht. In Tortuguero kom je wilde rivieren en waterwegen tegen en eindbestemming is La Fortuna, een bijzonder mooie plek die aan de voet van de Arenal vulkaan ligt. Vervolgens weer terug naar San José.

Zijn de fietsvakanties in Costa Rica voorzien van bagagetransport?

Een fietsvakantie kan soms wat basic zijn. Maak dan ook zoveel mogelijk van faciliteiten als bagagetransport gebruik. In vrijheid fietsen zonder een grote rugzak op je rug of een fiets vol met fietstassen is toch volop genieten? Gelukkig worden er ook fietsreizen naar Costa Rica met bagagetransport aangeboden.

Aan welk soort fietsvakantie je ook deelneemt, bij beide vormen wordt er door veel aanbieders van fietsreizen, bijvoorbeeld OAD en voor het vervoer van je bagage naar de volgende bestemming gezorgd.

Wat is er nog meer te doen in Costa Rica?

Natuurlijk is jouw hoofddoel om een fijne fietsvakantie in Costa Rica te beleven. Maar voor het geval je een dagje iets anders wilt gaan doen dan de pedalen rond te trappen, zijn er nog tal van andere toffe outdoor activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Ga eens raften, kajakken of surfen. Wie van watersporten of de wondere onderwaterwereld houdt, moet beslist gaan snorkelen of duiken

Wat is de beste reistijd voor een fietsvakantie naar Costa Rica?

Costa Rica kent een zogenaamd tropisch klimaat. Het is het hele jaar door dan ook aangenaam warm en de gemiddelde temperatuur bedraagt tussen de 25˚ à 30˚C. Je kunt zeggen dat Costa Rica geen zomer en geen winter kent. Wel kent Costa Rica kent een droog en een regenseizoen. De minste regen valt aan de westkant van Costa Rica, aan de caribische kant valt juist in december en januari de meeste regen. Officieel is het droge seizoen van november tot en met april. Het regenseizoen is van mei tot en met oktober. Zorg altijd voor wat extra fiets regenkleding omdat er zelfs in droge periodes nog af en toe wat regen kan vallen.

Wie toch een fietsvakantie in het regenseizoen aandurft, wordt wel beloond met alles wat in bloei staat. Misschien ontmoet je wel de groene schildpadden die eieren aan het leggen zijn. Dat mag je tijdens je fietsvakantie niet missen. Je vind ze bij het Tortuguero National Park. Je zult met tropische buien en modderige wegen te maken krijgen, maar ook een ongeëvenaarde natuurbeleving.

Fietsvakantie XL - © 2024