Fietsvakantie Costa Rica

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. San José & Monteverde
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 899,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Voor een fietsvakantie vol variatie

Een fietsvakantie door Costa Rica is op alle mogelijke manieren veelzijdig. Het natuurlandschap is zeer gevarieerd. Je fietst hier langs de prachtige Pacifische kust, door het glooiende binnenland, langs imponerende mangrovebossen en spannende vulkaankraters. In de bruisende hoofdstad San José maak je kennis met de rijke cultuur van Costa Rica. Deze grote stad is verrassend modern en heeft toch veel historische bezienswaardigheden. Hier kun je gezellig winkelen op de vele marktjes of ’s avonds een dansje wagen in het wervelende nachtleven van Costa Rica. Doe je het liever wat rustiger aan dan kun je tijdens je fietstocht neerstrijken op één van de tropische stranden, want het kan hier erg warm worden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Costa Rica


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Costa Rica?

  • Schitterende fietsroute langs het plaatsje La Fortuna
  • Route via het nevelwoud Monteverde
  • Genieten op een van de tropische stranden

Costa Rica - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Een van de meest geliefde routes door Costa Rica vertrekt vanaf de hoofdstad San José en neemt je mee naar de ( nog actieve) Arenal vulkaan en langs het plaatsje La Fortuna waar je een enorme waterval kunt bewonderen. Vervolgens leidt de route je via het nevelwoud Monteverde naar de kustlijn van de Stille Oceaan. Verder is het land uitstekend geschikt om zelf je fietsroute te bepalen. Het land wordt gezien als veilig en de wegen zijn overal van goede kwaliteit.

keuken

Cultuur & Keuken

De cultuur in Costa Rica is heel anders dan die van ons. De inwoners zijn heel beleefd en je wordt hier altijd en overal netjes begroet. Ook het dragen van verzorgde en schone kleding wordt hier op prijs gesteld, dus hoe zwaar de fietstocht ook was, trek altijd even een fris shirt aan voordat je aan het avondeten begint. In de hoofdstad San José vind je diverse horecagelegenheden. In Costa Rica is de menukaart grotendeels gevuld met rijstgerechten. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je honger krijgt. Je krijgt in Costa Rica namelijk flinke porties voorgeschoteld.

informatie

Praktische informatie

De wegen in Costa Rica zijn over het algemeen goed onderhouden. Toch wordt het voor je veiligheid afgeraden om in het donker te fietsen. Er kunnen soms grote gaten in de weg zitten, die nare ongelukken kunnen veroorzaken. Fietsen met een mountainbike of tourfiets wordt hier aangeraden. Als je zelf je bagage mee wilt nemen voor een trektocht dan moet je ervoor zorgen dat jouw fiets uitgerust is met goede en meerdere fietstassen. Je kunt ook een georganiseerde fietsreis boeken, waarbij je bagage met bagagetransport alvast voor je naar de volgende slaapplaats wordt gebracht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...