Fietsvakantie Ecuador

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Panamericana & kleine vissersdorpjes
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 2099,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een fietsvakantie die echt anders is

Wil je eens een andere vakantie dan anders? Boek dan een fietsvakantie door Ecuador. Bijna nergens anders ter wereld tref je zo’n divers natuurlandschap als in dit kleine Zuid-Amerikaanse land. Het ene moment fiets je door het groene Amazonewoud en het andere moment zie je besneeuwde bergtoppen in de verte. Door de gunstige ligging ten opzichte van de evenaar heeft Ecuador het hele jaar rond een gunstig klimaat. Je kunt dus op ieder moment van het jaar hier je fietsvakantie doorbrengen. Wil je een tocht langs de kust maken? Boek dan in de periode juni-september, omdat de kans dan groot is dat je een bultrugwalvis ziet. Een fietsvakantie in Ecuador zit vol met verrassingen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Ecuador


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Ecuador?

  • Prachtige fietstocht door Panamericana
  • unieke kleine vissersdorpjes
  • Ontdek de bijzondere cultuur!

Ecuador - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

In Ecuador zijn er meerdere prachtige fietsroutes uitgestippeld die je kunt volgen. Je kunt ervoor kiezen om een tocht langs de kust te maken. Tijdens de reis kun je stoppen in kleine vissersdorpjes en aldaar de vismarkt bezoeken om meer van de lokale cultuur te proeven. Een andere kant van Ecuador zie je als je van Panamericana het binnenland in fietst. Wees er op voorbereid dat de tochten niet voor beginners zijn. Sommige fietsroutes leiden je over steile hellingen met flinke afdalingen.

keuken

Cultuur & Keuken

De lokale specialiteiten van Ecuador zijn zeer gevarieerd. Hier eet men graag vlees en rijst, maar ook vis en soep vind je hier veel op het menu. In de steden kun je op iedere hoek van de straat wel iets lekkers kopen. Probeer vooral de traditionele Tamales, een heerlijk gestoomd deeghapje gevuld met kip of vlees. De oude Inca cultuur wordt in Ecuador nog zeer levendig gehouden. Veel mensen dragen nog de traditionele kleurrijke gewaden en de indianenmarkten worden verspreid door het land nog wekelijks gehouden.

informatie

Praktische informatie

In Ecuador is het verplicht, maar vooral ook erg verstandig, om een helm te dragen. Er zijn hier geen fietspaden, de kwaliteit van de wegen die je onderweg tegenkomt zijn niet altijd van even goede kwaliteit en ze hebben in dit land weinig op met verkeersregels. Het grote voordeel van een georganiseerde fietsreis is dat er altijd iemand meerijdt die, als het nodig is reserveonderdelen en een EHBO tas bij zich draagt. Bovendien hoef je zelf niet te zoeken naar een mooie route en veel reisorganisaties zorgen er met bagagetransport voor dat jouw spullen voor je naar de volgende accommodatie worden gebracht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...