Fietsvakantie Frankrijk

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. de Dordogne en Gironde
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 225,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Ontdek La douce France op de fiets

Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Vooral kampeerliefhebbers trekken er jaarlijks op uit om hun tentje in het Franse landschap op te zetten. Maar een fietsvakantie in Frankrijk is ook een geweldige manier om de Franse streken te verkennen. Het land heeft zeer veel verschillende landschappen en talloze historische bezienswaardigheden. Van de bruisende hoofdstad Parijs tot de landelijke Provence en van uitgestrekte kustgebieden tot een tocht langs oude spoorlijnen en ruïnes. Van het wisselende klimaat in het noorden tot de overwegend zonnige weersgesteldheid in het zuiden. Er valt in Frankrijk een heleboel te ontdekken en op de fiets hoef je niets te missen. Je bepaald zelf het tempo en je route.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Frankrijk


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Frankrijk?

  • Prachtige fietstocht door de Dordogne en Gironde
  • Geniet van de mooie kustlijn en groene dennenbossen
  • Ontdek het Franse platteland met een fantastische fietsroute!

Frankrijk - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

La Douce France heeft fietsliefhebbers een heleboel te bieden. Fietsen door de Provence betekent genieten van tochten over stille weggetjes, langs de kenmerkende wijngaarden met de geur van lavendel in de lucht. Fietstochten door de Dordogne kunnen afgewisseld worden met een avontuurlijke kanotocht en een frisse duik in de rivier. De fietsroute Gironde neemt je mee langs de zonnige kustlijn, langs oude spoorlijnen en groene dennenbossen. Het Franse platteland is uitstekend geschikt voor een fietsvakantie met kinderen. Het vlakke landschap en voldoende speelplekken langs de route bieden ook vertier voor de allerkleinsten.

cultuur

Cultuur & Keuken

In Frankrijk is een ruim aanbod aan culturele bezienswaardigheden en activiteiten. Verspreid over het hele land maar liefst 40.000. In Franse hoofdstad Parijs vind je op iedere hoek van de straat wel een museum of een andere toeristische trekpleister. Door het hel land zijn er verschillende musea te bezoeken met uiteenlopende onderwerpen. De Franse keuken wordt voornamelijk gekenmerkt door de liefde voor wijn en kaas. Maar de Franse keuken heeft veel meer te bieden. Van heerlijke soepen tot de mooiste vlees- en visgerechten.

informatie

Praktische informatie

Het dragen van een fietshelm is in Frankrijk niet verplicht, maar zeker wel aan te raden vanwege hobbelige wegen die je onderweg tegen kunt komen. Als de avond valt worden fietsers wel geacht een veiligheidsvest te dragen voor een betere zichtbaarheid. Met alcohol op achter het stuur, zelfs op de fiets, is hier niet toegestaan. Je kan hiervoor een flinke boete krijgen. In Frankrijk worden trektochten aangeboden met bagageservice, maar ook hotelovernachtingen waarvandaan je de mooiste dagtochten met de fiets kunt maken.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...