• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Home » Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Piemonte Toscane wijngaarden

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fietst langs olijf- en wijngaarden, akkers en bossen, pittoreske dorpjes en historische steden.

Sam Gimignano en Volterra

Het is een aanrader om je fietstocht bij het stadje San Gimignano te beginnen. Deze stad is populaire vanwege de bijzonder hoge torens en middeleeuwse straatjes. Vanuit deze plaats kun je weer verder fietsen naar de stad Volterra, die 30 kilometer verderop ligt. Aangezien Volterra op een plateau ligt, is deze plaats al van veraf te zien. Hier kun je het Guarnacci museum bezoeken, dat gaat over het Etruskische verleden van de stad.

italie toscane

Het vulkanische meer van Bolsena

Het vulkanische meer van Bolsena is een andere mustsee. Je bereikt deze bezienswaardigheid via Manciano en Pitigliano. Vanaf de kraterrand heb je een geweldig uitzicht over het ronde meer. Het meer ligt 300 meter lager en tijdens een afdaling moet je stevig in de remmen. Rondom dit meer liggen tientallen campings. Het water is er zeer schoon.

Het pittoreske dorpje Civita di Bagnoregio

Vanaf het meer van Bolsena kun je weer een fietstocht maken naar het dorpje Civita di Bagnoregio. Na een aardbeving in de negentiende eeuw raakte dit dorp volledig geïsoleerd. Gelukkig, bracht een brug redding. Tegenwoordig is pittoreske dorpje vooral een toeristische trekpleister.

natuur in toscane

De stad Siena

Maak ook zeker een fietstocht naar de stad Siena, waar je het mooiste plein van Italië vindt. Slenter door de straatjes en beklim de hoge Torre del Mangia, zodat je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het plein en de omgeving.

Florence

Natuurlijk mag een bezoekje aan Florence niet ontbreken. Bewonder de stad vanaf het wereldberoemde Piazzale Michelangelo. Vanaf hier heb je uitzicht op het Uffizi-museum , de Ponte Vecchio, de Duomo en het Palazzo Vecchio. Maak een wandeling langs de rivier de Arno en loop naar de beroemde overdekte brug Ponte Vecchio. Of bezoek een van de kerken en musea, zoals het Uffizi. Hier kun je meesterwerken bewonderen van onder meer Leonardo da Vinci, Michelangelo en Donatello

De scheve toren van Pisa

De stad Pisa is een andere aanrader. Hier kun je de wereldberoemde scheve toren bewonderen, welke je zelfs kunt beklimmen. De Toren van Pisa staat op de Campo dei Miraccoli. Hier staat ook een domkerk, doopkapel en er is een begraafplaats. De bouwwerken zijn gemaakt van Carrara-marmer.

Veel reisorganisaties kiezen voor de omgeving Toscane voor het organiseren van fietsvakanties. Je hebt hier de keuze uit zelfstandige fietsreizen met bagagetransport, maar ook in groepsvorm zoals bijvoorbeeld fietsvakanties voor singles.

Fietsvakantie XL - © 2023