• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Home » Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Fietsen in Afrika

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avontuurlijke fietsvakantie te beleven. Zo zijn Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Madagaskar en Marokko echte aanraders.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie. Eigenlijk is dit de allerbeste manier om dit geweldige land te ontdekken. Al fietsend ontdek je tal van gevarieerde en ongerepte landschappen. Je fietst langs indrukwekkende kustlijnen, door wijngaarden en nationale parken. Vergeet ook het levendige Kaapstad en het charmante Stellenbosch niet. Maak een stop bij Hermanus om walvissen te bekijken. Een andere aanrader is de Victoriaanse plaats Montagu.

Tanzania

In Tanzania ligt de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Deze kun je voor een deel op de fiets beklimmen. Hierbij fiets je langs groene akkers en door diverse dorpjes. De bewoners zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Verder beschikt dit gebied over diverse koffieplantages, welke je kunt bezoeken.

Namibië

Namibië beschikt over de oudste woestijn ter wereld, waar je doorheen kunt fietsen . De Namib-woestijn is ruim tachtig miljoen jaar oud en ligt langs de Atlantische kust. Tijdens een fietsvakantie ontdek je oranje zandduinen, indrukwekkende luchten, ruige bergen en kleine dorpjes. Het onherbergzame land biedt je tal van spectaculaire gebieden, zoals het Skedelkustpark met zeehonden en jakhalzen. Of imposante olifanten in Etosha. In dit betoverende land beleef je dan ook een onvergetelijke fietsvakantie.

Madagaskar

Het Afrikaanse eiland Madagaskar is een ideale keuze voor een fietsvakantie. Je treft hier gladde wegen, schitterende uitzichten en een aangenaam klimaat. Vanuit de hoofdstad Tana kun je een meerdaagse fietstocht maken. De klassieke route naar de havenstad Tulear, in het zuiden, is erg populair. Deze route van 800 kilometer gaat over geasfalteerde wegen. Hierbij fiets je van de hooglanden naar de kust. Waarbij je eerst wat klimt.

Marokko

Ontdek het gevarieerde Marokko tijdens een actieve fietsreis, waarbij je langs de kashba’s en oases fietst. Echte mustsees zijn de groene Draa-vallei, het Atlasgebergte, de Todrakloof en de Erg Chebbi duinen, waar je een woestijntocht kunt maken. De duinen hebben een hoogte tot wel 250 meter. Het is een prachtig, kleurrijk gebied. Je fietsvakantie in Marokko is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de sprookjesstad Marrakech.

Reisorganisatie Sawadee heeft diverse Afrikaanse bestemmingen in het het reisaanbod, zoals Madagascar, Zuid-Afrika en Namibië. Bekijk de fietsvakanties van Sawadee, en welke routes er in Afrika af te leggen zijn, al dan niet in groepsverband.

Fietsvakantie XL - © 2023