Fietsvakantie Suriname

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Peperpot Plantage fietsroute & oude woonhuizen
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 1810,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een ontdekkingstocht op de fiets

Een fietsvakantie door Suriname? Dit bijzondere land zal misschien niet je eerste keuze zijn als fietsbestemming. Het is als fietsvakantieland ook nog redelijk onbekend. Maar Suriname heeft alle facetten in huis om er voor jou en zelfs je hele gezin een onvergetelijke vakantie van te maken. Suriname beschikt namelijk over een wonderschone natuur. Je fietst er door gezellige stadjes, langs prachtige kustlijnen en beeldschone voormalige plantages. Suriname heeft een rijke historie. Bezoek de bezienswaardigheden in de hoofdstad Paramaribo en maak je fietstrip niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Voor een fietsvakantie door Suriname moet je wel over een goede conditie beschikken en van een beetje avontuur houden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Suriname


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Suriname?

  • Leuke fietsroute naar de Plantage Peperpot
  • Bezichtig oude woonhuizen
  • Ontdek de mooiste plekjes van het land!

Suriname - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Een leuke fietsroute om te volgen is de Plantage Peperpot fietstour. Deze tocht neemt je mee over zandweggetjes, langs de rivier richting de Peperpot Plantage. Onderweg kom je oude woonhuizen tegen die veelal worden bewoond door Hindoestaanse en Javaanse inwoners. Deze fietstocht wordt gecombineerd met een overtocht met de boot en een rondleiding door de oude fabriek op de plantage. Suriname is ook uitermate geschikt om zelf een fietsroute uit te stippelen. De lokale bevolking is zeer behulpzaam en wijst je graag naar de mooiste plekjes van het land.

keuken

Cultuur & Keuken

In Suriname is iedereen zeer beleefd en men verwacht ook dat je beleefd terug bent. Een vriendelijke groet is hier het minste wat je kunt doen. In Suriname moet je vooral geen haast hebben. De locals nemen overal graag de tijd voor en het woord stress lijken ze hier niet te kennen. De traditionele Surinaamse keuken is een mengelmoes van diverse invloeden. Je herkent in de gerechten onder andere een vleugje Javaans, Chinees, Portugees en zelfs een beetje Hollands. Op de menukaart vind je onder andere pindasoep, hete bokking, creoolse stoofpot en Moksie Alesie.

informatie

Praktische informatie

Suriname is een veilige vakantiebestemming voor fietstoeristen. Wel wordt afgeraden om in het donker te fietsen. Om de kans op een roofoverval te verkleinen is het aan te raden om dure spullen zoals sierraden en een camera niet te opzichtig bij je te dragen. Met een georganiseerde fietsvakantie wordt je meegenomen langs de hoogtepunten van Suriname. De meeste trips zijn inclusief accommodatie, eten en drinken en bagagetransport. Een gids kan je onderweg alles vertellen over de geschiedenis van het land en over de culturen en gebruiken.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...