Fietsvakantie Indonesië

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Bali, Lombok & Java
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 1945,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Op avontuur met tropische temperaturen tijdens een fietsvakantie in Indonesië

Indonesië staat bekend als het land van de sawa’s (rijstvelden), imposante cultuurschatten en natuurwonderen als de Batur vulkaan op Bali. Ontdek het allemaal tijdens een fietsvakantie in Indonesië. Indonesië is dankzij het tropische klimaat een ideale bestemming om te fietsen. Het is een heerlijk gevoel om in de buitenlucht op avontuur te gaan. Vermijd de hoofdwegen en toeristische plekken, ontmoet in plaats daarvan de echte Indonesische bevolking als u door kleine dorpjes fietst. Een fietsvakantie geeft u bijzonder veel vrijheid. U bent namelijk niets verplicht, en kunt zelf de zwaarte van uw tocht kiezen. Door de aanwezigheid van vele prachtige stranden in Indonesië kunt u af en toe ook heerlijk even bijkomen op poederzacht strand en aan de Indische Oceaan.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Indonesië


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Indonesië

  • Heerlijke fietsroute door prachtige baaien en vulkanen
  • Ontdek het prachtige eiland Java
  • Bijzondere Borobudur tempel!

Indonesië - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes in Indonesië

Een fietsvakantie in Indonesië is een onvergetelijke ervaring. U kunt er verschillende fietsroutes ondernemen. Door de prachtige baaien en vulkanen is een tocht van Bali naar Lombok erg in trek. Het feit dat er weinig toerisme is, draagt ook bij aan de populariteit van Lombok. Ook het eiland Java is een populaire fietsbestemming. Daar kunt u onder andere een bezoek brengen aan de boeddhistische Borobudur tempel. Onderweg geeft de aanblik van Indonesiërs die werken op de rijstvelden u een magisch gevoel.

keuken

Cultuur en eten in Indonesië

Indonesië heeft een heerlijke keuken waar u zeker een aantal lokale gerechten van moet proeven. Langs de weg vindt u verschillende eettentjes, die ‘warungs’ worden genoemd. Zo is onder andere de Indonesische kippensoep, ‘soto ajam’ genoemd, zeker aan te raden. Indonesiërs staan bekend als gastvrije en vriendelijke mensen. Om de verstandhouding goed te houden dient u rekening te houden met een aantal gebruiken. Bij een bezoek aan een moskee of tempel is het bijvoorbeeld beleefd om uw schoenen uit te doen.

informatie

Praktische informatie

Een fietsvakantie in Indonesië kunt u tegenwoordig vantevoren al eenvoudig boeken via internet, evenals de hotels. Zo begint u goed voorbereid aan uw reis naar bijvoorbeeld Bali, Lombok of Java. Tijdens de reis maakt u gebruik van goede mountainbikes met meerdere versnellingen om te kunnen rijden over heuvelachtig landschap en soms slecht begaanbare wegen. De fiets heeft geen bagagedrager, maar u kunt eventueel wel een stuurtas meenemen. Maar maak u geen zorgen, er rijdt altijd een busje die de grote bagage meeneemt.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...