• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Indonesië
Home » Fietsvakantie Azië » Fietsvakantie Indonesië

Fietsvakantie Indonesië

Indonesië biedt schitterende fietsroutes aan, een unieke manier om het land te ontdekken. Zo is bijvoorbeeld de fietstocht vanaf de vulkaan de Batuur met omringend meer een unieke ervaring. Laat je inspireren met de verschillende fietsvakanties in Indonesië!

€ 1945,-
Fietsvakantie Indonesië

Op avontuur met tropische temperaturen tijdens een fietsvakantie in Indonesië

Indonesië staat bekend als het land van de sawa’s (rijstvelden), imposante cultuurschatten en natuurwonderen als de Batur vulkaan op Bali. Ontdek het allemaal tijdens een fietsvakantie in Indonesië. Indonesië is dankzij het tropische klimaat een ideale bestemming om te fietsen. Het is een heerlijk gevoel om in de buitenlucht op avontuur te gaan. Vermijd de hoofdwegen en toeristische plekken, ontmoet in plaats daarvan de echte Indonesische bevolking als u door kleine dorpjes fietst. Een fietsvakantie geeft u bijzonder veel vrijheid. U bent namelijk niets verplicht, en kunt zelf de zwaarte van uw tocht kiezen. Door de aanwezigheid van vele prachtige stranden in Indonesië kunt u af en toe ook heerlijk even bijkomen op poederzacht strand en aan de Indische Oceaan.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Indonesië

Populaire fietsroutes in Indonesië

Een fietsvakantie in Indonesië is een onvergetelijke ervaring. U kunt er verschillende fietsroutes ondernemen. Door de prachtige baaien en vulkanen is een tocht van Bali naar Lombok erg in trek. Het feit dat er weinig toerisme is, draagt ook bij aan de populariteit van Lombok. Ook het eiland Java is een populaire fietsbestemming. Daar kunt u onder andere een bezoek brengen aan de boeddhistische Borobudur tempel. Onderweg geeft de aanblik van Indonesiërs die werken op de rijstvelden u een magisch gevoel.

Schitterend uitzicht Indonesië
Typisch Balinees eten

Cultuur en eten in Indonesië

Indonesië heeft een heerlijke keuken waar u zeker een aantal lokale gerechten van moet proeven. Langs de weg vindt u verschillende eettentjes, die ‘warungs’ worden genoemd. Zo is onder andere de Indonesische kippensoep, ‘soto ajam’ genoemd, zeker aan te raden. Indonesiërs staan bekend als gastvrije en vriendelijke mensen. Om de verstandhouding goed te houden dient u rekening te houden met een aantal gebruiken. Bij een bezoek aan een moskee of tempel is het bijvoorbeeld beleefd om uw schoenen uit te doen.

Praktische informatie

Een fietsvakantie in Indonesië kunt u tegenwoordig vantevoren al eenvoudig boeken via internet, evenals de hotels. Zo begint u goed voorbereid aan uw reis naar bijvoorbeeld Bali, Lombok of Java. Tijdens de reis maakt u gebruik van goede mountainbikes met meerdere versnellingen om te kunnen rijden over heuvelachtig landschap en soms slecht begaanbare wegen. De fiets heeft geen bagagedrager, maar u kunt eventueel wel een stuurtas meenemen. Maar maak u geen zorgen, er rijdt altijd een busje die de grote bagage meeneemt.

Tempel in Indonesië

Over Indonesië als fietsland

Indonesië ligt rond de evenaar, in het Zuidoostelijk deel van Azië. Het land heeft een zeer tropisch klimaat met haar tropische regenwoud. Dit klimaat kan je onderverdelen in twee seizoenen, namelijk het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen is van april tot oktober, en het regenseizoen vindt plaats van november tot maart.
De hoge temperaturen in het land worden veroorzaakt door de ligging van het land. Aangezien het rond de evenaar ligt in de tropische landschapszone, heeft het een A-klimaat, oftewel een tropisch regenklimaat, met hoge temperaturen.

In Indonesië komen meer dan 45000 plantensoorten voor – dit is 10% van alle soorten planten en bloemen die op de aarde bestaan. Ook groeien er 150 soorten palmen en 250 soorten bamboesoorten.

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Indonesië

Waarom op fietsvakantie gaan naar Indonesië?

Het beste moment om naar Indonesië te gaan, is tussen april en oktober. Als je tussen november en maart naar Indonesië gaat, is het er regenseizoen.

Indonesië heeft ongeveer 17000 eilanden, uitgestrekt over 5120 kilometer. Vier vijfde van het land bestaat uit tropische zeeën en oceaan – veel Indonesische eilanden zijn dus niet meer dan rotsen die uitsteken boven de zeespiegel.
Het land heeft een zeer grote verscheidenheid aan verschillende landschappen, ten gevolge van geologische en klimatologische factoren. De eilanden van West-Indonesië zijn altijd al bedekt geweest met een densiteit aan tropisch regenwoud. Oost-Indonesische eilanden zijn droger dan de Westelijke eilanden, en bevatten ook savannelandschappen.

Indien je een grote strandliefhebber bent, kan je op fietsvakantie Indonesië naar hartenlust ontdekken. Door op fietsvakantie Indonesië door te trekken, zal je vaak in contact komen met de lokale bevolking en plekjes ontdekken waar je normaal gezien niet zou komen.

Wat zijn de populairste fietsgebieden en fietsroutes in Indonesië?

Op elk eiland in Indonesië zijn er mooie gebieden om te verkennen met de fiets: cross country routes door de groene rijstterrassen, alsook fietsroutes langs lokale dorpjes en de vulkanen van Indonesië.

Java

Yogyakarta in Midden-Java is een perfect vertrekpunt voor je bezoek aan de Borobudur tempel, een boeddhistische tempel. Je kan er fietsen langs groene heuvels, rijstvelden, vulkanen en stoepa’s, dit zijn boeddhistische bouwwerken.
Onderweg zal je lokale boeren zien werken op de rijstvelden of tussen de vele bananenbomen. Je hebt een prachtig panoramisch zicht over de omgeving vanaf de Borobudur tempel, de oude stoepa’s zijn overgoten met mystieke sferen en zonsondergangen zijn er simpelweg magisch.

Bali

Ook in Bali kan je genieten van fietstochtjes te maken. Vanuit Ubud kan je vertrekken, hier kan je namelijk op verschillende plaatsen een fiets huren. Indien je graag een georganiseerde vakantie of rondreis hebt met één of meerdere overnachtingen, kan je hierbij ook eenvoudig een fietstocht toevoegen. Er worden op dit eiland ook veel complete reizen met de fiets georganiseerd.

Lombok

In Lombok kan je fietsen op de vlakke fietsroutes, zonder al te veel last te hebben van de toeristische drukte. Je kan er langs de vele idyllische baaien fietsen in zowel het westen als het noorden van het eiland, waar je prachtige zandstranden zal kunnen bewonderen, alsook adembenemende hindoeïstische tempels. Je kan ook fietsen langs de tabaksplantages en rijstvelden op de Gili eilanden.

Sulawesi

Indien je graag op je mountainbike de omgeving verkent, kan je dit doen in het zuiden van Sulawesi. Je kan ook hier rijden langs de rijstterrassen, maar ook langs watervallen en groene bossen. Het is niet zo populair als fietsen op de eilanden Java of Bali, waardoor het een uitermate unieke ervaring is.

Fietsvakantie XL - © 2023