Fietsvakantie Oostenrijk

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Karinthië, Salzburgerland & Tirol
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 349,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Prachtige fietsroutes met een combinatie van cultuur en beweging

Oostenrijk is de perfecte bestemming voor een actieve fietsvakantie voor het hele gezin. Gemakkelijke fietsroutes langs groene natuurlandschappen zijn zelfs geschikt voor de kleine fietsers. Samen picknicken in de natuur, fietsen over goed geasfalteerde paden en routes die tussenstops bij leuke speelweides mogelijk maken. Het landschap van Karinthië biedt iets meer uitdaging en is onder andere voor mountainbikers een geweldige fietslocatie. Ook langs de rivieren zijn er prachtige fietsroutes te volgen. Vul je longen met de gezonde frisse lucht tijdens een ontspannen rit langs het water, kleurrijke bloemen en imposante rots landschappen. Een fietsvakantie door Oostenrijk is een weldaad voor lichaam en geest.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Oostenrijk


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Oostenrijk?

  • Prachtige fietstocht langs bossen en granen
  • Salzburgerland beschikt over verschillende fietspaden en mountainbikepaden
  • Fiets langs prachtige kastelen en gevulde wijnranken!

Oostenrijk - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De Oostenrijkse provincie Burgenland bestaat voornamelijk uit een licht glooiend heuvellandschap langs bossen en graanvelden. Het aangename klimaat spreekt veel fietsliefhebbers aan. In Karinthië is iets meer variatie te vinden. Een populaire fietsroute is de Drauradweg, waar je je onderweg kunt vergapen aan de prachtige natuur. Salzburgerland heeft talloze verschillende fietspaden, mountainbikepaden en zelfs heuse bikeparks. Tirol ken je wellicht als wintersportbestemming, maar hier kun je ook heerlijk fietsen. Hier biedt de Mozart-fietsroute de uitstekende combinatie van cultuur en beweging.

cultuur

Cultuur en keuken

Dat fietsen en lekker eten goed samengaat, bewijzen ze in Oostenrijk. Speciale wijn-fietsroutes vindt je in Neder-Oostenrijk. Fiets langs de gevulde wijnranken en oude kastelen en strijk neer voor een echte Oostenrijkse wijnproeverij. In Tirol heeft men een fietsroute uitgestippeld waarbij lekker eten centraal staat. De fietsroute, genaamd Via Bavarica Tyrolensis loopt helemaal door tot het Duitse München. Geniet tijdens je fietsvakantie van de traditionele schnitzels en strudels, vergezeld met een goed glas bier. In veel horecagelegenheden kun je aanschuiven voor een warme maaltijd onder het genot van live muziek.

informatie

Praktische Informatie

In Oostenrijk vindt je fietsvakanties in meerdere moeilijkheidsgraden. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld speciaal voor mountainbikes, maar ook voor recreatieve fietsvakanties zijn er mooie routes te volgen over vlakke, verharde fietspaden. Veel reisorganisaties kunnen ervoor zorgen dat jouw bagage alvast naar de volgende accommodatie wordt gebracht, zodat je daar zelf geen omkijken meer naar hebt. Dat is vooral prettig als je ook nog eens met (kleine) kinderen reist. Houdt er rekening mee dat het hier verplicht is voor kinderen om met een helm op te fietsen.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...