Fietsvakantie Nederland

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. de Achterhoek & Schijndel
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 244,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Het fietsvakantieland bij uitstek

De fiets is het meest bekende en veruit het meest populaire vervoersmiddel van Nederlanders. Een fietsvakantie in eigen land is dan ook niet zo’n gek idee. In het Nederlandse verkeer wordt goed rekening gehouden met fietsers. Er zijn overal voldoende fietspaden, de wegen zijn goed begaanbaar en de wegwijzers zijn duidelijk zichtbaar. Een fietsvakantie door Nederland neemt je mee door bruisende steden, langs prachtige velden en door heuvelachtige gebieden. Omdat je zo dichtbij huis bent kun je ervoor kiezen om een dagtocht te maken, maar onderweg zijn er ook voldoende accommodaties te vinden langs de verschillende fietsroutes. Een fietsvakantie door Nederland is gemakkelijk, gezellig, maar vooral ook zeer verrassend.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Nederland


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Nederland?

  • Fietsroutes door een fantastisch natuurgebied met oude molens en boerderijen
  • Keuze uit korte en lange fietsroutes
  • Rustige dorpjes of een bruisende stad!

Nederland - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Nederland heeft verrassend veel fietsroutes voor zo’n klein landje. Er zijn korte routes, lange routes, routes door drukke steden en uitgestippelde parcours langs fraai natuurschoon. Een van de mooiste routes is de “Waterrijke natuur”. Via de vele typerende waterwegen kom je door bijzondere dorpjes waar je een korte tussenstop kunt maken voor een gezellige wandeling. De Bekendellerroute in de Achterhoek neemt je mee door unieke natuurgebieden en een fietsroute door Schijndel laat je alle mooie oude molens en boerderijen zien.

cultuur

Cultuur & Keuken

De traditionele Nederlandse stampotten kennen we allemaal. Toch is Nederland behoorlijk vooruitstrevend op het gebied van fusion cooking. De enorme verscheidenheid van de bevolking reflecteert op onze eetgewoonten. Tegenwoordig wordt de Nederlandse keuken beïnvloed door alle werelddelen. Nederland is een fietsland en het verkeer is hier dan ook goed op ingespeeld. Zelfs in de drukke hoofdstad Amsterdam zie je overal waar je kijkt fietsen en fietsvoorzieningen. Fietszaken zijn tegenwoordig niet alleen om je fiets te repareren en te voorzien van nieuwe onderdelen, maar bevatten meer dan eens een hippe koffiebar en een gedeelte waar je je fiets kunt laten customizen.

informatie

Praktische informatie

Leuke GPS-fietsroutes zijn gemakkelijk te downloaden van internet, als je zelfstandig een fietsvakantie wilt plannen. Daarnaast zijn er een heleboel reisorganisaties die leuke fietstochten organiseren door heel Nederland. Neem deel aan een fietstocht met gids, die je onderweg alles kan vertellen over de bezienswaardigheden en leuke weetjes over de regio. Een fijne service die veel reisorganisaties bieden is de bagageservice, waarbij je bagage alvast wordt overgebracht naar je volgende slaapplek. Beschik je niet over een goede fiets? In Nederland zijn er talloze fietsverhuurbedrijven te vinden.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...