• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Nederland
Home » Fietsvakantie Europa » Fietsvakantie Nederland

Fietsvakantie Nederland

Nederland hét fietsland, het vlakke Nederland is heerlijk om te ontdekken met de fiets. Kies bijvoorbeeld voor een mooie route door de Veluwe, waar de schitterende heidevelden te vinden zijn. Een andere unieke optie is om de Friese Elfstedentocht af te leggen met de fiets. Laat u verrassen door de mogelijkheden en vergelijk alle fietsvakanties in Nederland op deze pagina!

€ 139,-
Fietsvakantie Nederland

Het fietsvakantieland bij uitstek

De fiets is het meest bekende en veruit het meest populaire vervoersmiddel van Nederlanders. Een fietsvakantie in eigen land is dan ook niet zo’n gek idee. In het Nederlandse verkeer wordt goed rekening gehouden met fietsers. Er zijn overal voldoende fietspaden, de wegen zijn goed begaanbaar en de wegwijzers zijn duidelijk zichtbaar. Een fietsvakantie door Nederland neemt je mee door bruisende steden, langs prachtige velden en door heuvelachtige gebieden. Omdat je zo dichtbij huis bent kun je ervoor kiezen om een dagtocht te maken, maar onderweg zijn er ook voldoende accommodaties te vinden langs de verschillende fietsroutes. Een fietsvakantie door Nederland is gemakkelijk, gezellig, maar vooral ook zeer verrassend.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Nederland

Fietsen in Nederland? Bekijk de uitgelichte reizen!

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland - Friese steden en meren Nederland EigenWijzeReizen.nl
Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland – Friese steden en meren
€670.00
Fietsvakantie Oldenzaal in Twente - 5 dagen Nederland EigenWijzeReizen.nl
Fietsvakantie Oldenzaal in Twente – 5 dagen
€380.00
Fietsvakantie Vorden - Kastelenroute in de Achterhoek Nederland EigenWijzeReizen.nl
Fietsvakantie Vorden – Kastelenroute in de Achterhoek
€330.00

Populaire fietsroutes in Nederland

Nederland heeft verrassend veel fietsroutes voor zo’n klein landje. Er zijn korte routes, lange routes, routes door drukke steden en uitgestippelde parcours langs fraai natuurschoon. Een van de mooiste routes is de “Waterrijke natuur”. Via de vele typerende waterwegen kom je door bijzondere dorpjes waar je een korte tussenstop kunt maken voor een gezellige wandeling. De Bekendellerroute in de Achterhoek neemt je mee door unieke natuurgebieden en een fietsroute door Schijndel laat je alle mooie oude molens en boerderijen zien.

Tulpenvelden in Nederland Lente
Restaurants in Valkenburg

Cultuur & Keuken

De traditionele Nederlandse stampotten kennen we allemaal. Toch is Nederland behoorlijk vooruitstrevend op het gebied van fusion cooking. De enorme verscheidenheid van de bevolking reflecteert op onze eetgewoonten. Tegenwoordig wordt de Nederlandse keuken beïnvloed door alle werelddelen. Nederland is een fietsland en het verkeer is hier dan ook goed op ingespeeld. Zelfs in de drukke hoofdstad Amsterdam zie je overal waar je kijkt fietsen en fietsvoorzieningen. Fietszaken zijn tegenwoordig niet alleen om je fiets te repareren en te voorzien van nieuwe onderdelen, maar bevatten meer dan eens een hippe koffiebar en een gedeelte waar je je fiets kunt laten customizen.

Praktische informatie

Leuke GPS-fietsroutes zijn gemakkelijk te downloaden van internet, als je zelfstandig een fietsvakantie wilt plannen. Daarnaast zijn er een heleboel reisorganisaties die leuke fietstochten organiseren door heel Nederland. Neem deel aan een fietstocht met gids, die je onderweg alles kan vertellen over de bezienswaardigheden en leuke weetjes over de regio. Een fijne service die veel reisorganisaties bieden is de bagageservice, waarbij je bagage alvast wordt overgebracht naar je volgende slaapplek. Beschik je niet over een goede fiets? In Nederland zijn er talloze fietsverhuurbedrijven te vinden.

Fietsen op de Veluwe in Nederland

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Nederland

Waarom een fietsvakantie in Nederland?

Nederland is met de vele afwisselende landschappen een ideaal land voor een fantastische fietsvakantie. In het noordelijk deel van het land lopen fraaie fietsroutes over de Waddeneilanden en langs de Friese meren. In het zuidelijke deel peddel je over en door het groene glooiende Limburgse heuvellandschap. Daartussenin loopt een groot netwerk van fietspaden die je langs heidevelden, door bossen en polders of langs de grote rivieren voeren. Ook in de kilometers lange westelijke kuststrook zijn meerdere fietsroutes die je door het duinlandschap langs de Noordzee leiden.

Knooppuntennetwerk
Wil je Nederland echt ontdekken? Dan is een fietsvakantie de beste manier. Dankzij een uitstekend fietsknooppuntennetwerk fiets je de ene keer over verharde fietspaden, dan weer over stille binnenweggetjes en kronkelende dijkjes langs waterrijke gebieden. Je rijdt door authentieke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en ontdekt de mooiste verborgen plekjes. Aan het einde van zo’n fietsdag kun je heerlijk ontspannen en nagenieten in diverse, vaak fraai gelegen accommodaties langs de route.

Een fietsvakantie Nederland voor iedereen
Fietsvakanties zijn tegenwoordig geschikt voor iedereen. Door de komst van de E-bike liggen de mooiste fietsroutes in Nederland nu voor een ieder binnen handbereik. De gemiddelde dagafstanden variëren van 10 tot 30 kilometer en voor de fanatiekelingen zijn er dagafstanden van meer dan 50 kilometer. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de fietsvakantie te kiezen die precies aansluit bij jouw wensen en verlangens.

De populairste fietsroutes voor een fietsvakantie Nederland

Wanneer je besloten hebt om Nederland per fiets te gaan ontdekken, dan heb je de keuze uit een breed aanbod van fietsvakanties in Nederland. Onderstaande fietsvakanties laten je niet alleen kennis maken met de mooiste fietsroutes in Nederland maar laten je ook de cultuur, natuur en historie in alle glorie zien en beleven.

Fiets de tocht der tochten; de Elfstedentocht
Verken de elf Friese elf steden via de legendarische schaatsroute maar nu op de fiets. Het is een vlakke route van circa 300 km waarbij je in meerdere dagen door uitgestrekte polders, langs meren en over oude slingerende dijkjes fietst en onderweg de Friese elf steden bezoekt. De route voert langs terpen en oude stadjes en natuurlijk naar het beroemde bruggetje bij Bartlehiem. Aan het einde van de dag kun je ontspannen in speciaal geselecteerde hotels langs de route.

Trektocht over de Waddeneilanden
Ontdek en beleef de Wadden op de fiets. Dit wonderbaarlijke gebied is door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Geniet dagenlang van dit unieke landschap met droogvallende wadplaten, de zilte zeebries en de fraaie kwelders. Ervaar de magie van deze plek terwijl je over de schelpenpaadjes door de duinen van de Waddeneilanden fietst. Aan het einde van de dag strijk je neer in accommodaties op de eilanden zelf.

Fiets van onder naar boven
Het Pieterpad, een bekend lange afstand pad voor wandelaars, loopt van de Waddenzee tot Limburg. Het Fietserpad is de variant voor de fietser. Dit pad bestaat uit twee delen die je in zijn geheel maar ook in delen kunt fietsen. In het eerste deel fiets je via de glooiende Limburgse heuvels en langs brede rivieren naar de Achterhoek waar je overnacht in kleinschalige accommodaties. Het tweede deel leidt door het landelijke weidse landschap van de Achterhoek naar de uitgestrektheid van de Groninger en Friese kuststreek.

Volg de loop van de rivieren of fiets langs de oevers van het IJsselmeer
Voor wie een korte fietsvakantie zoekt, is een driedaagse fietsvakantie door het typisch Nederlandse rivierenlandschap een aanrader. Via de route over dijken volg je de loop van de grote rivieren, passeer je oude molens en vele schilderachtig gelegen dijkhuisjes. In Den Bosch kun je de imposante Sint-Janskathedraal bekijken of breng een bezoek aan het meer westelijk gelegen Nationaal Park De Biesbosch. Overnachten doe je in fraaie accommodaties in het rivierengebied. Voor liefhebbers van waterrijke gebieden is de Zuiderzeeroute ook een aanrader. De fietsroute loopt langs de voormalige Zuiderzeestadjes. In Enkhuizen stap je aan boord van het veer voor een overtocht over het IJsselmeer naar de Friese oever van Stavoren.

Fietsen door het laagveen
Een fascinerende fietsroute is de Weerribben-Wieden tour. Deze route met een doolhof van slootjes, meren en moerasbos loopt door het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Onderweg fiets je door historische stadjes waaronder Zwartsluis en Blokzijl. In Giethoorn kun je van de fiets in de boot stappen voor een tocht met een fluisterboot of echte Gieterse punter. Je overnacht in heerlijke, landelijk gelegen accommodaties. Wanneer je deze fietsvakantie in april boekt, kun je kiezen voor de fietsroute langs de kleurrijke bollenvelden in de Noordoostpolder.

Worden er ook fietsvakanties Nederland aangeboden met bagagetransport?

Wil je lekker licht fietsen zonder dat je steeds hoeft te sjouwen met je bagage? Dat kan. Veel aanbieders van fietsvakanties bieden niet alleen overnachtingen in comfortabele en fraai gelegen accommodaties aan maar zorgen ook voor het vervoer van je bagage. Die wordt iedere dag voor jou naar de plek van bestemming gebracht zodat je geheel ontspannen en zonder het extra gewicht van je bagage aan je volgende etappe kunt beginnen.

Fietsvakantie XL - © 2024