Fietsvakantie Duitsland

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a.indrukwekkende burchten, kastelen en middeleeuwse stadjes
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 179,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Fietsen door mooie natuurlandschappen en langs historische hoogtepunten

Voor een ontspannen fietsvakantie door ongerepte natuur ga je langs bij onze oosterburen. Duitsland is de ideale bestemming voor een fietsvakantie. De Duitsers zelf houden namelijk ook van een mooie fietstocht en je vindt hier dan ook goed begaanbare ‘radwegen’, met duidelijke bewegwijzering en compleet uitgezette fietsroutes. Er zijn hier diverse fietsroutes voor je uitgestippeld. Je kunt een rit maken langs de prachtige rivieren, door het bosrijke landschap of door de historische steden en pittoreske stadjes. Voor een actieve fietsvakantie kun je hier ook goed terecht. Er zijn in Duitsland diverse fietsroutes te vinden die je meenemen over heuvelachtige en soms zelfs bergachtige paden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Duitsland


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Duitsland?

  • Populaire fietsroutes langs de Elberadweg
  • Bezichtig tijdens je fietstocht prachtige burchten, kastelen en middeleeuwse vestingstadjes
  • In het zuiden van Duitsland fiets je over bergen en heuvels!

Duitsland - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Het noorden van Duitsland bestaat voornamelijk uit vlakke landschappen. Heb je geen zin in fikse klimpartijen met de fiets, zoek dan vooral in dit gebied een mooie fietsroute uit. Een van de meest populaire routes is de Elberadweg, die je langs alle hoogtepunten van rivier de Elbe voert. Een tocht langs de Altmühl brengt je terug in de tijd. Je doet per fiets indrukwekkende oude burchten, kastelen en middeleeuwse vestingstadjes aan. Door het zuiden van Duitsland fiets je over heuvels en bergen.

cultuur

Cultuur & Keuken

Berlijn is een beetje het Amsterdam van Duitsland. Ook hier is de fiets één van de meest geliefde vervoersmiddelen. In deze Duitse hoofdstad zijn meerdere fietsroutes te volgen die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad voeren. De Duitsers houden van gemütlichkeit. Iedere regio heeft zijn eigen culinaire specialiteit, waaronder voornamelijk vlees- en aardappelgerechten, maar overal waar je komt staat er een goede borrel voor je klaar. Dat smaakt natuurlijk extra lekker na een lange dag in de buitenlucht.

informatie

Praktische informatie

Duitsland is een zeer vriendelijk fietsvakantieland. De fietspaden zijn gemakkelijk begaanbaar, de bewegwijzering is duidelijk zichtbaar en er zijn diverse fietsroutes beschikbaar. Door Duitsland kun je zowel trektochten als standplaatsvakanties maken. Voor diverse typen fietsen zijn er mooie routes uitgestippeld. Of je dus een mountainbike, elektrische fiets, racefiets of standaard fiets hebt. Overal is hier wel een bijpassende route te vinden. Diverse reisorganisaties bieden bagagetransport naar de accommodaties aan. Zo hoef je geen rekening te houden met zware tassen op je rug of aan je fiets.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...