Fietsvakantie Sri Lanka

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Yapahuwa en Dambulla
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 1995,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een fietsvakantie in Sri Lanka biedt ongekende vrijheid, cultuur en natuur

Sri Lanka staat bekend om haar culturele erfgoed en gevarieerde landschap vol heuvels, rijstvelden en tropische bossen.  Tijdens een fietsvakantie in Sri Lanka komt u spectaculaire en indrukwekkende bezienswaardigheden tegen. Fiets bijvoorbeeld naar culturele heiligdommen  als de Boeddhabeelden in Dambulla of de ‘Tempel van de Tand’ in de stad Kandy. Sri Lanka heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. Per fiets leert u dit land  tussen West-Azië en Zuidoost-Azië, nog beter kennen. U beleeft een ontzettend veelzijdige vakantie met geen verplichtingen. U bepaald zelf of er individueel of met een groep gefietst wordt. Ook de lengte van het aantal kilometers op een dag is aan u. Hoe dan ook is het gevoel van vrijheid tijdens een fietsvakantie in Sri Lanka ongekend.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Sri Lanka


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Sri Lanka?

  • Populaire fietsroute Kandy naar Nuwara-Eliya
  • Schitterende tocht van Yapahuwa naar het dorpje Dambulla
  • Schitterende bezienswaardigheden zoals Buddhabeelden en prachtige tempels

Sri Lanka - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes in Sri Lanka

Verschillende fietsroutes bieden uitstekende mogelijkheden om Sri Lanka te verkennen. Het zuidelijk gelegen Kandy naar Nuwara-Eliya in de bergen is bijvoorbeeld een populaire fietsroute. Door het uitzicht op de rotsen is deze 43 kilometer lange tocht absoluut de moeite waard. Wel is het behoorlijk klimmen in de bergen, waar het oploopt van 500 naar 2000 meter. Doet u het liever iets rustiger aan? Een tocht van 10 kilometer van Yapahuwa naar het dorpje Dambulla is ook een optie, waar zich prachtige Boeddhabeelden bevinden.

keuken

Cultuur en eten in Sri Lanka

Geniet tijdens een fietsvakantie in Sri Lanka van een heerlijke keuken. Het Aziatische land staat bekend om haar verschillende curries, bestaande uit onder andere vis-, ei en fruit. Dit eten is doorgaans behoorlijk pittig, dus als toerist dient u hier een beetje rekening mee te houden. Sri Lankanen eten bovendien met de linker- in plaats van de rechterhand. Ook is het beantwoorden in ja- en nee in dit land anders dan de gemiddelde toerist gewend is. Met het wiebelen van het hoofd wordt namelijk ‘ja’ aangeduid.

informatie

Praktische informatie

Wat betreft bagage is tijdens een fietsvakantie in Sri Lanka verstandig om maximaal 15 tot 20 kilo mee te nemen. De weersomstandigheden in Sri Lanka kunnen nogal verschillen. Neem daarom verschillende soorten kledingstukken mee, ook regenjassen en truien. In de bergen bij Nuwara-Eliya kan het bijvoorbeeld flink koud worden. Een deel van uw kleding kunt u meenemen in een tas die bevestigd kan worden onder een bagagedrager. Deze hoort samen verschillende versnellingen bij de standaard uitrusting van de fiets.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...