Fietsvakantie Cuba

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Havana, Matanzas, Cienfeugos en Varadero
aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 899,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Fietsen is hier één groot feest

Bij Cuba denk je misschien meteen aan opzwepende muziek, rokende sigaren en kleurrijke huizen. Cuba is een populaire vakantiebestemming bij cultuurliefhebbers, die graag wandelen door straatjes op zoek naar beroemde bezienswaardigheden en populaire attracties. Maar op de fiets leer je het Caraïbische eiland op een heel andere manier kennen. Een fietsvakantie door Cuba neemt je mee langs stille plattelandsroutes en oude koloniale steden terwijl je geniet van de oprechte gastvrijheid van de Cubaanse bevolking. In de beroemde hoofdstad Havana zie je de kant van Cuba die we wellicht van televisie kennen. Muzikanten op straat, mensen zittend op een barkruk met een mojito in de hand en een sigaar in de mond en overal waar je kijkt rijden prachtige oldtimers.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Cuba


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Cuba?

  • Fietsroute langs het moerasland en de suikerrietplantages
  • Bezichtig de bruisende hoofdstad Havana
  • Bezoek de steden Matanzas, Cienfeugos en Varadero

Cuba - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Voor Cuba zijn er meerdere fietsroutes en GPS-routes verkrijgbaar. Een aanrader is de salsaroute. De gehele route is 830 kilometer lang en start in Havana. Vanaf de bruisende hoofdstad trek je door centraal Cuba langs steden als Matanzas, Cienfeugos en Varadero. De route neemt je mee langs het moerasland en de suikerrietplantages. De gehele route gaat over een vlak landschap. De Tabaksroute gaat door de tabaksstreek. Ook deze tocht heeft als startpunt Havana en voert onder andere langs Pinar del rio via Playa el Salado.

keuken

Cultuur & Keuken

De traditionele Cubaanse keuken is ontstaan uit zowel Spaanse als Afrikaanse invloeden. Veel gerechten bestaan uit rijst. Rijstschotels worden aangevuld met onder andere kip, bonen en groente. De meeste gerechten worden op smaak gebracht met knoflook en ui. De Cubanen zijn over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam. In de hoofdstad Havana zullen de inwoners je wellicht vriendelijk groeten met een knik en een groet. Mooie vrouwen worden hier iets openlijker begroet, door ze goedbedoelde complimentjes te geven.

informatie

Praktische informatie

De meeste fietsroutes gaan over redelijk vlakke landschappen en zijn dus geschikt voor meerdere type fietsen en verschillende leeftijdscategorieën. Enkele tochten behoeven goede versnellingen en goede remmen omdat ze door heuvelachtige gebieden gaan met steile hellingen. Veel georganiseerde fietsreizen door Cuba bieden je extra services. Hierbij kun je denken aan een gids, een fietsenmaker, een bagageservice en maaltijden zijn vaak ook inbegrepen bij de reis en prijs. Je verblijft tijdens de reis in betaalbare en betrouwbare accommodaties. Voor deze reis moet je een visum aanvragen.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...