Fietsvakantie België

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. de Ardennen, Kastelenroute & Nevellandroute
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 99,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Zoveel veelzijdigheid in één land

Geen lange reistijd en toch een compleet andere omgeving vind je in België. Een fietsvakantie in België heeft alle ingrediënten om er een geweldige fietsvakantie van te maken. Sportieve ritjes door de Ardennen op je mountainbike waar je spannende tochten maakt over bospaden zijn hier zeker aan te bevelen voor de fietsavonturier. Doe je het liever wat rustiger aan? Een fietsvakantie in België is ook zeker geschikt voor de cultuurliefhebber. Fietstochten door historische steden zoals Gent, Luik en Brugge of door de Vlaamse hoofdstad Brussel brengen je langs diverse culturele bezienswaardigheden. Na een lange dag in het zadel kun je heerlijk genieten van bourgondisch België.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar België


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in België?

  • Een prachtige fietsroute in de Ardennen
  • De Kastelenroute is een prachtige route langs statige kastelen en landhuizen
  • Veelzijdige fietsvakantie in dit prachtige Bourgondische land!

België - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De Ardennen zijn al jaren een populaire bestemming voor de fietsliefhebber. De smalle, steile paadjes bieden voldoende uitdaging voor de ervaren mountainbiker, maar ook voor een recreatieve fietstocht kun je hier zeker terecht. De Kastelenroute neemt je mee langs statige kastelen en landhuizen langs de Schelde tussen Gent en Wetteren. Ook de Nevellandroute laat je kastelen zien in het dorpje Merendree, maar ook uitgestrekte groene velden van Landegem. De Leiestreekroute voert je langs bekende musea en door idyllische dorpjes zoals Deurne en Sint-Martens-Latem.

cultuur

Cultuur & Keuken

België is onderverdeeld in twee gewesten. In het Vlaams gewest kan men zich verstaanbaar maken met Nederlands en in Wallonië spreekt men overwegend Frans. De diversiteit van het land uit zich niet alleen in taalverschillen, maar ook in variëteit in bijvoorbeeld gastronomie en cultuur. Dat maakt een fietsvakantie in België zeer veelzijdig. De Belgische bevolking staan bij ons bekend als echte Bourgondiërs. De Belgische keuken is vrij simpel, maar zeer smakelijk. Uitgebreid tafelen met een goed glas bier is hier gebruikelijk.

informatie

Praktische informatie

De bewegwijzering van België is niet overal even duidelijk aanwezig. Iedere regio heeft zijn eigen manier van routes aangeven. Gelukkig zijn er voldoende kaarten en GPS-routes beschikbaar, waardoor je gemakkelijk het land per fiets kunt verkennen. Het klimaat is vergelijkbaar met die van Nederland. Des te zuidelijker je reist, des te meer kans op mooi weer. Voor trektochten regelen reisorganisaties dikwijls een bagageservice voor het ultieme reisgemak. Je bagage wordt alvast voor je naar de volgende accommodatie gebracht, terwijl jij geniet van je fietstocht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...