Fietsvakantie Letland

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Kurzeme, Gauha & Riga
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 279,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Fietsen door eeuwenoude landschappen

Letland heeft een rijke geschiedenis. De verhalen vind je terug in de verschillende bouwwerken uit verschillende jaartallen. Al duizenden jaren voor Christus streken hier de eerste bewoners neer. Daarna kwamen de Vikingen die een dikke stempel hebben gedrukt op de geschiedenis en cultuur van het land. Een fietsvakantie door Letland staat garant voor lange tochten door prachtige natuurgebieden. De flora en fauna die deze Baltische staat rijk is bestaat onder andere uit roofvogels, beren, heuvels en groene bossen. Er valt dus genoeg te ontdekken tijdens jullie actieve vakantie. Het land is redelijk vlak, afgezien van een aantal heuvelachtige gebieden. De wegen zijn goed begaanbaar, zodat een fietsvakantie in Letland geschikt is voor iedereen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Letland


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Letland?

  • Prachtige fietstochten door het bos en heuvelachtige wegen
  • Zemgale biedt uitgestrekte velden en kronkelende rivieren
  • Bezoek de hoofdstad Riga met een adembenemend natuurlandschap!

Letland - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Een groot gedeelte van Letland bestaat uit bos. Veel geliefde fietstochten voeren je dus langs en door het weelderige groen. Kurzeme is redelijk heuvelachtig en de wegen lopen door dichtbegroeide bossen. Hier kunnen vooral mountainbikers prachtige tochten maken. Ook Vidzeme biedt een heuvelachtig landschap. Zemgale is daarentegen weer heel vlak. Hier fiets je langs uitgestrekte velden en kronkelende rivieren. De rivier Gauha stroomt ten noordoosten van de hoofdstad Riga door een prachtig rivierdal met een adembenemend natuurlandschap.

keuken

Cultuur & Keuken

De Litouwse cultuur zit vol met mooie traditionele gebruiken. Vooral rond kerst en nieuwjaar heeft de bevolking mooie rituelen die zich vooral centreren rondom de eettafel. De Litouwse gastronomie  staat bekend om de stevige kost die hier wordt geserveerd. Denk hierbij aan brood, zuurkool, kaas en spek. De bekende hoofdstad Riga is zeker een bezoekje waard. Hier kun je mooie historische gebouwen vinden, veel culturele activiteiten ondernemen en gezellig een drankje doen op één van de vele terrasjes.

informatie

Praktische informatie

Het verkeer in Letland houdt netjes rekening met fietsers. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, maar op kleinere wegen tref je nog wel eens gravel- of grindpaden aan. De routes zijn grotendeels voorzien van bewegwijzering, maar neem voor de zekerheid een goede en gedetailleerde kaart mee als je zelf je routes gaat uitstippelen. Neem je deel aan een georganiseerde fietsreis? Dan kun je genieten van mooie uitgezette fietstochten, accommodaties van goede kwaliteit en een handige bagagetransport.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...