Fietsvakantie Polen

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. de Mazurische Meren & de fietsroute Biebrza
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 580,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Onontdekte schoonheid in het veelzijdige Polen

Polen is nog niet zo’n bekend vakantieland bij de Nederlander. Toch is een fietsvakantie door Polen een verrassende ervaring. Polen wordt ook wel het mooiste waterland van Europa genoemd. Lange tochten langs het Mazurisch merengebied, langs rijen loofbomen nostalgische dorpjes. Op het platteland kun je gebruik maken van de Poolse gastvrijheid door aan te schuiven voor een traditioneel paddenstoelengerecht of door te overnachten in één van de idyllische boerderijen. Tijdens je fietstocht kun je de Poolse fauna bewonderen, zoals otters, elanden en roofvogels. Het fietstoerisme is hier nog niet zo massaal. Wie van rust houdt zal zeker weten genieten van een ontspannen fietsvakantie door Polen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Polen


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Polen?

  • Fietsen langs prachtige moerassen van Biebrza en spot onderweg talloze vogels, otters en bevers
  • Ontdek de wonderschone Mazurische Meren
  • Fietstochten door Polen zijn zeer geschikt voor gezinsvakanties!

Polen - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Fietsen langs de moerassen van Biebrza is een waar genot. Hier vindt je de broedplaatsen van talloze vogelsoorten, maar met een beetje geluk kun je met je eigen ogen een otter, bever, eland of zelfs een wolf aanschouwen. Een tocht langs de wonderschone Mazurische meren biedt fietspret voor jong en oud. Onderweg kun je stoppen voor een kanotocht, een bezoekje aan een traditionele boerderij of een verfrissende duik in een helder meer. Fietstochten door Polen zijn uitermate geschikt voor gezinsvakanties met jonge kinderen.

cultuur

Cultuur & Keuken

De traditionele Poolse gastronomie doet sterk denken aan de keukens van omliggende landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Men maakt hier de heerlijkste vlees- en wildgerechten klaar, vaak gecombineerd met paddenstoelen. Ook zuurkool wordt veel gebruikt in de Poolse keuken. Warme gerechten worden hier overigens meestal ’s middags geserveerd. In de Poolse hoofdstad Warschau vind je prachtige historische gebouwen, indrukwekkende paleizen en beeldschone parken. Een bezoekje aan deze bijzondere hoofdstad mag zeker niet aan je fietsvakantie ontbreken.

informatie

Praktische informatie

Veel reisorganisaties bieden compleet verzorgde fietsreizen aan naar Polen. Dat betekent dat de drie hoofdmaaltijden bij de reis inbegrepen zijn. Dat komt voornamelijk omdat veel fietstochten je langs dunbevolkte plaatsen voeren, waar weinig horecagelegenheden te vinden zijn. Neem je deel aan een trektocht dan is een georganiseerde reis met bagageservice een must. Je hoeft dan niet met je zware bagage achterop over onverharde landweggetjes te hobbelen. Het dragen van een fietshelm wordt hier aangeraden. Ga je op eigen houtje Polen doorkruizen? Zorg dan dat je in het bezit bent van een goede GPS-tracker en een landkaart.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...