Fietsvakantie Portugal

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. de Algarve, Alejento & Lissabon
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 395,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Voor een zonnige fietsvakantie

Een fietsvakantie door Portugal heeft alle benodigde facetten om voor iedereen de ultieme actieve vakantie te zijn. Het klimaat is er zeer aangenaam, de Portugese keuken is om te watertanden en het rijke culturele erfgoed zorgt ervoor dat je ogen en oren tekort komt. Je kunt ervoor kiezen om hier de rust op te zoeken, maar ook het bruisende stadleven is hier aanwezig. De paden zijn over het algemeen goed begaanbaar. De uitgestippelde fietsroutes brengen je langs de mooiste plekjes, maar hier en daar van de gebaande paden afwijken kan ook een verrassend mooie ervaring opleveren. Een fietsvakantie in Portugal is voor zowel mountainbikers als toerfietsers zeer geschikt.

Bestemmingen in Portugal


Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Portugal


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Portugal?

  • Prachtige fietsroute door de Algarve
  • Geniet van de prachtige omgeving met olijfbomen, bloesem en bloemenvelden
  • Fiets door de streek Alejento en bezichtig het prachtige landschap met een gastvrije bevolking!

Portugal - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Een fietsroute door de Algarve voert je van de westkust naar de oostkust terwijl je de mooiste vergezichten hebt over de Atlantische Oceaan. In het zuiden van Portugal fiets je langs wegen waar nauwelijks auto’s komen. In alle rust kun je genieten van de prachtige omgeving die onder andere bestaat uit velden met olijfbomen, bloesem en bloemenvelden. In de streek Alejento ten zuidoosten van de Portugese hoofdstad Lissabon fiets je door een glooiend landschap en kleine dorpjes met een gastvrije bevolking.

cultuur

Cultuur & Keuken

Het avondeten is in Portugal de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze bestaat voornamelijk uit verse visgerechten. Hier wordt in grote getallen kabeljauw en sardines gevangen, waarmee men pure en simpele maaltijden klaarmaakt. Bij de lunch en het avondeten hoort een glaasje port of goede wijn. De Portugese bouwstijl wordt gekenmerkt door de sierlijke elementen. Met name oude kerken zijn daarom zeker een bezoekje waard. In de Portugese hoofdstad Lissabon kun je deelnemen aan dagtochten waar een gids je al fietsend meeneemt langs alle culturele hoogtepunten.

informatie

Praktische informatie

In Portugal worden zowel individuele fietsstrektochten als groepsreizen aangeboden. In veel gevallen hebben reisorganisaties een bagageservice, waarbij je tassen alvast naar de volgende bestemming worden gebracht. In Portugal vindt je nog niet overal fietspaden en aparte verkeerslichten voor fietsers. Ook de wegen zijn niet overal even gemakkelijk begaanbaar. Pas dus ten alle tijden goed op. Houdt je niet van drukte dan is het Portugese platteland een aanrader. Hier zal je nauwelijks gemotoriseerd verkeer tegenkomen, maar de wegen bestaan hier soms wel uit keiweggetjes of grindpaden.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...