• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie de Azoren
Home » Fietsvakantie Europa » Fietsvakantie Portugal » Fietsvakantie de Azoren

Fietsvakantie de Azoren

De Azoren bestaan uit meerdere eilanden, welke deel uit maken van Portugal. Deze bestemming is zeer uniek voor een fietsvakantie. Het eiland Sao Miguel is het meest geschikt om te fietsen, ontdek hier o.a. Lagoa do Canário(een schitterend meer omring door bergen) en het Furnasmeer(gelegen aan de gelijknamige Vulkaan). Het is leuk om dit af te wisselen met mooie wandelingen. Ontdek alle mogelijkheden voor een fietsvakantie naar de Azoren op Fietsvakantie XL!

€ 1995,-
Fietsvakantie de Azoren

Een unieke bestemming voor een fietsvakantie: de Azoren!

Steeds meer fietsliefhebbers weten de eilandengroep de Azoren te vinden. Georganiseerde reizen nemen je mee over de kleine paradijsjes rijk aan tropische planten en een kleurrijke natuur. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat het niet te koud en niet te warm is voor een lange fietstocht. Het hele jaar door kun je op de Azoren terecht voor een relaxte fietsvakantie. Van een fietsvakantie in de Azoren wordt je heel ontspannen. Er is hier namelijk nog geen sprake van massatoerisme en op sommige routes kom je nauwelijks andere toeristen tegen. Fietstochten kunnen worden afgewisseld met andere sportieve activiteiten zoals zwemmen, surfen, duiken, wandelen en zeilen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar de Azoren

Populaire fietsroutes op de Azoren

De Azoren zijn een archipel bestaande uit 9 bewoonde eilanden en 8 onbevolkte eilandjes. De eilanden zijn ontstaan uit vulkanische activiteit en de grond is hierdoor uitzonderlijk vruchtbaar. Alle eilanden zijn daarom een genot om te doorkruizen op de fiets. Het eiland Sao Miguel heeft een heuvelachtig gebied waar je met iedere fiets met goede versnellingen en remmen doorheen kunt fietsen. Voor het hele archipel zijn GPS-fietskaarten beschikbaar, waarop fietspaden, grote wegen en fietsroutes worden vermeldt evenals hoogtelijnen.

Sete Cidades
Specialiteiten op de Azoren

Cultuur & Keuken

Het zal je misschien niet verbazen dat er op deze eilandengroep voornamelijk traditionele gerechten met vis en zeevruchten worden geserveerd. Lekkernijen als octopus, tonijn en kreeft worden nergens anders zo lekker klaargemaakt als op de Azoren. Maar ook vleesgerechten staan hier dikwijls op het menu. De grootse stad van de Azoren, genaamd Ponta Delgada, bevindt zich op het eiland Sao Miguel. Hier bezoek je prachtige oude gebouwen zoals sierlijke kerkjes en statige herenhuizen. Vanaf de promenade heb je een mooi uitzicht over het blauwe water.

Praktische informatie

Reisorganisaties zien ook steeds meer de potentie van de Azoren als ideale fietsbestemming in. Je kunt hier diverse arrangementen boeken voor georganiseerde fietstochten inclusief overnachtingen en bagagetransport. Omdat het prachtige groene landschap zich ook uitstekend leent voor mooie wandelingen, worden fietsreizen gecombineerd met georganiseerde wandeltochten. Omdat het weer behoorlijk wisselvallig en onvoorspelbaar kan zijn is het verstandig je kledingkeuze hier op aan te passen. Neem een dik vest en regenjack mee voor als het weer plotseling omslaat.

Fietsvakantie Azoren
Fietsvakantie XL - © 2024