Fietsvakantie Cyprus

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Pygros en schiereiland Akakmas
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 520,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een klein eiland met grote verrassingen

Het aangename mediterrane klimaat en het adembenemende landschap zijn de twee belangrijkste redenen waarom Cyprus het ideale fietsvakantieland is. Bovendien zijn er hier verschillende fietsroutes variërend in moeilijkheidsgraad te vinden. Langs de kust zijn de wegen nog vlak, waardoor deze uiterst geschikt zijn voor fietsvakanties met jonge gezinnen of senioren. Zoek je iets meer uitdaging? In het binnenland van dit Aziatische eiland kun je fietsroutes volgen door gebergten en over onverharde wegen. Het Troodos gebergte is een walhalla voor mountainbikers die wel van een beetje sensatie houden. Tijdens een fietsvakantie door Cyprus kun je nog ongerepte stukken natuur bewonderen, zoals watervallen en bossen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Cyprus


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Cyprus?

  • Prachtige fietsroute richting Pygros
  • Schitterende fietsroute over het schiereiland Akakmos
  • Geschikte fietstochten met een mountainbike

Cyprus - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Vanaf de boswachterspost Stavros tis Psokas neem je de uitgestippelde route richting Pygros. Deze tocht is vrij gemakkelijk, omdat deze voornamelijk bergafwaarts gaat over kleine kronkelweggetjes. De 37 kilometer lange fietsroute over het schiereiland Akakmas neemt je mee langs ongerept natuurschoon. De wegen hier zijn over het algemeen ongeplaveid en hobbelig. Deze fietstocht is dan ook het meest geschikt voor fietstochten met een mountainbike. Het is in Cyprus ook heel goed mogelijk om zelf een fietsroute te plannen met behulp van een overzichtelijke en gedetailleerde kaart.

cultuur

Cultuur & Keuken

Cyprus is niet groot, maar heeft wel een zeer rijke historie met een enorm cultureel erfgoed.  Hier vind je de restanten van mogelijk één van ‘s werelds oudste beschavingen. Prachtige ruïnes waarvan vaak alleen enkele muren en zuilen overeind staan nemen je duizenden jaren mee terug in de tijd. In de hoofdstad Nicosia kun je diverse musea bezoeken, maar de stad zelf is al een museum op zich. Oude stadsmuren doen ons denken aan de oude Romeinen. De traditionele keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, met een aantal verrassend exotische elementen.

informatie

Praktische informatie

In Cyprus kun je deelnemen aan georganiseerde fietstochten, waarbij een gids je meeneemt langs de hoogtepunten van het eiland. Als je liever op eigen houtje Cyprus wil ontdekken dan kan dat ook. Fietsverhuurbedrijven bieden tegen schappelijke prijzen diverse soorten fietsen aan zoals mountainbikes, recreatiefietsen en zelfs tandem fietsen vind je hier in het assortiment. Ben je van plan een trektocht te volgen over het eiland? Zorg er dan voor dat jouw reisorganisatie of accommodatie bereidt is om jouw bagage alvast naar je volgende overnachtingsplaats te brengen.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...