• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Cyprus
Home » Fietsvakantie Europa » Fietsvakantie Cyprus

Fietsvakantie Cyprus

Cyprus is een heerlijke bestemming met goed klimaat, de lokale bevolking fietst niet veel maar toch zijn er op het eiland veel mooie routes te verkennen. Kies voor bijvoorbeeld de kustroute van Polis naar Pygros! Ontdek alle mogelijkheden voor een fietsvakantie naar Cyprus op deze pagina!

€ 719,-
Fietsvakantie Cyprus

Een klein eiland met grote verrassingen

Het aangename mediterrane klimaat en het adembenemende landschap zijn de twee belangrijkste redenen waarom Cyprus het ideale fietsvakantieland is. Bovendien zijn er hier verschillende fietsroutes variërend in moeilijkheidsgraad te vinden. Langs de kust zijn de wegen nog vlak, waardoor deze uiterst geschikt zijn voor fietsvakanties met jonge gezinnen of senioren. Zoek je iets meer uitdaging? In het binnenland van dit Aziatische eiland kun je fietsroutes volgen door gebergten en over onverharde wegen. Het Troodos gebergte is een walhalla voor mountainbikers die wel van een beetje sensatie houden. Tijdens een fietsvakantie door Cyprus kun je nog ongerepte stukken natuur bewonderen, zoals watervallen en bossen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Cyprus

Populaire fietsroutes in Polen

Vanaf de boswachterspost Stavros tis Psokas neem je de uitgestippelde route richting Pygros. Deze tocht is vrij gemakkelijk, omdat deze voornamelijk bergafwaarts gaat over kleine kronkelweggetjes. De 37 kilometer lange fietsroute over het schiereiland Akakmas neemt je mee langs ongerept natuurschoon. De wegen hier zijn over het algemeen ongeplaveid en hobbelig. Deze fietstocht is dan ook het meest geschikt voor fietstochten met een mountainbike. Het is in Cyprus ook heel goed mogelijk om zelf een fietsroute te plannen met behulp van een overzichtelijke en gedetailleerde kaart.

Kourion tempel op Cyprus
Halloumi in Cyprus - Specialiteit

Cultuur & Keuken

Cyprus is niet groot, maar heeft wel een zeer rijke historie met een enorm cultureel erfgoed. Hier vind je de restanten van mogelijk één van ‘s werelds oudste beschavingen. Prachtige ruïnes waarvan vaak alleen enkele muren en zuilen overeind staan nemen je duizenden jaren mee terug in de tijd. In de hoofdstad Nicosia kun je diverse musea bezoeken, maar de stad zelf is al een museum op zich. Oude stadsmuren doen ons denken aan de oude Romeinen. De traditionele keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, met een aantal verrassend exotische elementen.

Praktische informatie

In Cyprus kun je deelnemen aan georganiseerde fietstochten, waarbij een gids je meeneemt langs de hoogtepunten van het eiland. Als je liever op eigen houtje Cyprus wil ontdekken dan kan dat ook. Fietsverhuurbedrijven bieden tegen schappelijke prijzen diverse soorten fietsen aan zoals mountainbikes, recreatiefietsen en zelfs tandem fietsen vind je hier in het assortiment. Ben je van plan een trektocht te volgen over het eiland? Zorg er dan voor dat jouw reisorganisatie of accommodatie bereidt is om jouw bagage alvast naar je volgende overnachtingsplaats te brengen.

Mooie rotsformatie aan de kust

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Cyprus

Waarom een fietsvakantie naar Cyprus?

Cyprus is naast zonbestemming ook een uitermate geschikte uitvalsbasis voor de fietsliefhebber. Het beschikt over vele routes die geschikt zijn voor verschillende type fietsers. Zo kun je er zowel als beginner als vergevorderde fietser terecht om te genieten van de heerlijke omgeving. Hieronder nemen we je graag mee in de mogelijkheden voor een fietsvakantie Cyprus.

Cyprus is een waar fietsersparadijs! De voornaamste reden om op Cyprus de fiets op te stappen is dat je op plekken komt die op de normale routekaart niet vermeld staan. Daarnaast is het geschikt voor verschillende fietsniveaus. Zo kun je zelf in een gemengd gezelschap (met afwijkende fiets-skills) voor een gezamenlijke fietsvakantie terecht op Cyprus. Op het platteland in het oosten en uiterste noordwesten zijn de routes relatief eenvoudig. Je zou hier zelfs kunnen overwegen om met het gezin te fietsen. Ben je op zoek naar meer uitdaging, trakteer jezelf dan op een route meer landinwaarts. Hier ligt het Troödos-gebergte. Dit gebergte is perfect voor de geoefende fietser en mountainbiker.

Cyprus kenmerkt zich door een mediterraan klimaat. Vrijwel het hele jaar door kun je hier genieten van een heerlijk zonnetje wat het tevens een perfecte bestemming maakt om te fietsen. Het is er voornamelijk droog. In de winter is er kans op neerslag. Voor de ultieme fietsvakantie raden we je aan tussen maart en oktober te boeken. Ga je echt op reis voor de mooie natuur? Boek dan in het voorjaar. Cyprus is dan prachtig! In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden, in de zomer kan deze boven de 25 graden uitkomen. Mocht je tijdens jouw fietsvakantie uitwijken naar gebergtes. Hou er dan rekening mee dat het in de bergen in de winter kan vriezen en sneeuwen.

Worden er ook fietsreizen naar Cyprus aangeboden met bagagetransport?

Absoluut! Ook op Cyprus is het mogelijk om jouw bagage door een externe partij te laten vervoeren. Dit kun je zowel bij jouw reisorganisatie als bij jouw accommodatie regelen. Informeer hierover wel altijd voordat je op reis gaat, zodat je tijdens je fietsvakantie niet voor verrassingen komt te staan. Het is wel reisorganisatie of accommodatie verschillend welke diensten ze aanbieden op het gebied van bagagevervoer. Stem dus van tevoren goed af welke routes je gaat rijden en hoe het bagagevervoer het beste afgestemd kan worden op jouw plannen en reisgezelschap.

Wat zijn de populairste fietsgebieden & fietsroutes in Cyprus?

Ben je op zoek naar een avontuurlijke route? Of neig je meer naar een rustig stuk fietsen door mooie wijngaarden? Cyprus biedt het allemaal! De mooiste routes op Cyprus bevinden zich eigenlijk allemaal bij het Troodosgebergte, Pafos, Akamas en Tochni.

Wil je echt niets op de route missen? Zorg dan dat u bij je route een gids boekt. Deze persoon neemt je mee langs alle onmisbare plekken op Cyprus. Ook is het mogelijk een georganiseerder fietsroute bij te wonen. Zo leer je tijdens het fietsen ook nog eens leuke mensen kennen.

Wat betreft specifiek populaire routes adviseren we je te laten informeren over de route van Troodos naar Agios Nikolaos Stegis. Voor de beginner perfect, aangezien deze route voornamelijk bergafwaarts loopt. Ook de route van Troodos naar Psilo Dendro is een aanrader. Na 18 kilometer kom je namelijk uit bij prachtige watervallen. Dan is er nog de route van Kato Pafos naar Agios Georgios, Lara en de Avakas kloof. Deze route brengt je na maar liefst 37 kilometer bij de meest onaangetaste streek van Cyprus. Deze wordt ook wel Akamas genoemd.

De route vanaf de boswachterspost Stavros tis Psokas richting Pygros is ook zeker een aanrader voor wie lekker ontspannen wil fietsen. Ook deze route is relatief eenvoudig en gaat over kleine kronkelweggetjes.

Tot slot, fiets je een 37 kilometer lange fietsroute over het schiereiland Akakmas. Deze route neemt je mee langs ongerepte natuur. Deze route is over het algemeen het meest geschikt voor fietsen met een mountainbike, aangezien het wegdek op de route redelijk hobbelig ervaren wordt.

Wil je zelf aan de slag met plannen? In Cyprus is het redelijk eenvoudig om je eigen route samen te stellen. Het enige wat je nodig hebt is een goede overzichtelijke kaart van de omgeving.

Waar dien ik rekening mee te houden tijdens mijn fietsvakantie Cyprus?

Ondanks dat Cyprus niet groot is en de routes redelijk toegankelijk lijken, zijn er meerdere wegen die van tevoren om wat verdieping vragen. Het wegdek in Cyprus is namelijk zeer divers en varieert van glad asfalt tot losse stenen en steile hellingen. Laat je voorafgaand aan jouw fietsvakantie daarom goed adviseren door jouw reisaanbieder. Zorg voor een helder overzicht van de routes en hou daarbij natuurlijk ook rekening met de weersomstandigheden. Pas waar nodig je fiets en uitrusting aan op de geplande routes. Daarnaast staat veiligheid natuurlijk voorop. Zorg er dus altijd voor dat je op de hoogte bent van de locaties van eventuele hulpposten en ziekenhuizen.

Fietsvakantie XL - © 2024