Fietsvakantie Litouwen

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. De havenstad Klaipeda, Letland & Estland
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 499,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een indrukwekkende fietstocht langs de Baltische kust

Een fietsvakantie door Litouwen wordt dikwijls gecombineerd met een reis door het naburige Letland en Estland. Tijdens een indrukwekkende fietstocht gaat de reis langs de Baltische kust, prachtige natuurparken en historische gebouwen. De bijzondere hoofdstad Vilnius is een kleurrijk pareltje, verscholen tussen heuvels die dichtbegroeid zijn met groene naaldbossen. Tijdens deze fietsvakantie kun je genieten van gevarieerde natuurlandschappen. Van kabbelende rivieren, heuvelachtige landschappen en bosrijke gebieden tot stadjes met kleurrijke gebouwen. De traditionele gerechten van Litouwen zijn behoorlijk stevig. Dat gaat er na een actieve dag in de buitenlucht wel in. Een groot voordeel is dat het eten en drinken in Litouwen zeer betaalbaar is.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Litouwen


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Litouwen?

  • Ontdek de fascinerende geschiedenis van Litouwen
  • Avontuurlijke fietsroutes door schitterende gebieden
  • Een fietsreis vanaf de havenstad Klaipeda naar de landen Letland & Estland!

Litouwen - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De fascinerende geschiedenis van Litouwen is op veel plaatsen nog duidelijk voelbaar. Alhoewel het land behoorlijk gemoderniseerd is, voelt het toch een beetje als terug gaan in de tijd. In Litouwen zijn zowel eenvoudige fietsroutes te volgen langs bewegwijzerde paden door de bossen als avontuurlijke fietsroutes door onherbergzame gebieden waar een gewone recreatiefiets niet volstaat. Vanaf de havenstad Klaipeda kun je een fietsreis beginnen die via Letland gaat en eindigt in Estland. Reken voor deze reis ruim twee weken, als je ook nog de tijd wilt nemen om de stadjes te bezoeken.

keuken

Cultuur & Keuken

De basis voor veel traditionele gerechten is aardappel. Hiermee maakt de plaatselijke bevolking de meest gevarieerde gerechten met vlees, groente en paddenstoelen. Een ander bekend Litouws gerecht is Balandeliai. Een smakelijk gerecht bestaande uit bladeren van witte kool, gevuld met rijst en vlees. Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en als je de tijd hebt zeker een bezoekje waard. Hier komen de rivieren Neris en Vilnia samen. De historische binnenstad heeft een plaatsje gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier vind je meer dan 100 kerken en vele andere bezienswaardigheden.

informatie

Praktische informatie

In Litouwen zijn fietsers tot 18 jaar verplicht om een fietshelm te dragen, maar ook volwassenen zie je hier nog regelmatig met een hoofdbeschermer rijden. Ook dien je in Litouwen een reflecterend veiligheidsvest te dragen als je deelneemt aan het verkeer. Speciale fietspaden vind je hier, behalve in Vilnius, niet. Het is hier gebruikelijk om zoveel mogelijk rechts te blijven fietsen. Diverse rondreizen worden hier compleet verzorgd aangeboden. Wie kiest voor een georganiseerde fietsvakantie door Litouwen profiteert van overnachtingen in goede accommodaties, een gids en een bagageservice.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...