Fietsvakantie Estland

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. eilandje Kuhnu & fietstocht langs de Baltische kust
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 299,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Een top fietsvakantie voor iedereen

Een fietsvakantie door Estland is heel afwisselend. Dit prachtige Noord-Europese land is de kleinste van de drie Baltische staten. Een fietsvakantie in Estland wordt regelmatig gecombineerd met een tocht door de  andere Baltische broertjes; Letland en Litouwen. Veel gebieden zijn dunbevolkt. Hier kun je dus eindeloos fietsen, zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. Een fietsvakantie door Estland is geschikt voor iedereen, want het wonderschone natuurlandschap kent hier weinig hellingen. Het is hiermee de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met jonge kinderen, voor senioren of voor mensen die het gewoon graag rustig aan doen in de vakantie. Combineer je fietsvakantie met een bezoek aan de hoofdstad Tallinn, met mooie culturele bezienswaardigheden.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Estland


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie in Estland?

  • Prachtige fietstocht op het kleine eilandje Kuhnu
  • Een uitgebreid fietsroutenetwerk met duidelijke wegwijzers
  • Bezichtig de bijzondere hoofdstad Tallinn

Estland - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

Dankzij de Europese Gemeenschap beschikt Estland over een uitgebreid fietsroutenetwerk, waarvan een deel gemarkeerd is met duidelijke wegwijzers. Dit netwerk bestaat een aantal uitgestippelde routes die je van oost naar west of van noord naar zuid wijzen. Je kunt onder andere kiezen voor een prachtige route langs de kust met een mooi uitzicht over de witte stranden en de Baltische zee. Een andere mooie tocht die je kunt maken is de zogenaamde Lighthouse Trail op het kleine eilandje Kuhnu.

keuken

Cultuur & Keuken

De traditionele keuken van Estland bestaat voornamelijk uit stevige kost, gemaakt voor hardwerkende boeren. Iedere streek zet zijn eigen specialiteiten op tafel, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat de maaltijden seizoensgebonden zijn. Dat betekent veel vruchten in de zomer en typische wintergroenten, bessen en paddenstoelen in het najaar en de wintermaanden. De Esten zijn hardwerkende mensen, die zich redelijk formeel en bescheiden opstellen bij een eerste ontmoeting. De hoofdstad Tallinn is een prachtige oude stad die uit 2 gedeelten bestaat; de kant van de vroegere adel en de zogeheten benedenstad.

informatie

Praktische informatie

Alhoewel Estland zijn fietsroutenetwerk steeds meer uitbreidt, zijn nog lang niet alle wegen geasfalteerd en voorzien van bewegwijzering. Het bezit van een goede wegenkaart of een GPS-systeem wordt hier aanbevolen. Je kunt in Estland heel goed je eigen plan trekken, maar deelnemen aan georganiseerde fietsroutes is ook een aanrader. De uitgestippelde routes nemen je gegarandeerd mee langs de mooiste plekjes van Estland. ’s Nachts kun je overnachten in goede accommodaties en veel reisorganisaties zorgen voor een handige bagageservice.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...