Fietsvakantie Zuid-Afrika

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 2195,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Zet al uw zintuigen open tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika

Een fietsvakantie in Zuid-Afrika is een unieke ervaring. Op de fiets bent u nog dichterbij al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. In 15 dagen ontdekt u ongerepte natuur, authentieke dorpjes en een prachtige kustlijn. Ondertussen bent u actief en gezond bezig in de buitenlucht. Een actievere vakantie is er bijna niet. Door de aangename temperaturen is Zuid-Afrika het hele jaar door uiterst geschikt voor mooie fietstochten. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijke tocht vanaf Kaapstad, die u onder andere naar Kaap de Goede Hoop voert. Onderweg reist u door nationale parken met de mooiste diersoorten. Dompel u onder in de bijzondere natuur en historie van Zuid-Afrika, zet uw zintuigen open en geniet met volle teugen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Zuid-Afrika


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Zuid-Afrika?

  • Prachtige fietstocht in de hoofdstad Kaapstad
  • Rijd langs de tuinroute, en prachtige nationale parken
  • Ontdek de schitterende Afrikaanse cultuur!

Zuid-Afrika - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een aantal populaire fietsroutes. Uiteraard wilt u op een veilige manier kunnen reizen. Een goede optie is daarom om uw fietsvakantie in Zuid-Afrika te beginnen in de hoofdstad Kaapstad. Vervolgens rijdt u langs de Tuinroute en de nationale parken Tsjitsikamma en Baviaanskloof. Door de prachtige Afrikaanse natuur kijkt u uw ogen uit. Uiteindelijk komt u terecht  in het altijd bruisende Kaapstad. U bent dan op een bijzondere plek, want deze stad ligt op het zuidelijkste puntje van Afrika.

keuken

Cultuur en eten in Zuid-Afrika

Tijdens uw fietstocht vertelt de reisgids u alles over de bijzondere gebruiken van Zuid-Afrika. De cultuur van dit land door haar geschiedenis en verschillende bevolkingsgroepen een echte mengelmoes. Elke groep heeft weer andere gebruiken. De Zulu’s maken bijvoorbeeld prachtige kunstwerken van aardewerk  en hout die u kunt kopen als souvenir voor thuis. Daarnaast kunt u er geweldig eten en drinken. Probeer wanneer u arriveert in Kaapstad bijvoorbeeld eens de ‘Biltong’, gedroogd vlees dat door Afrikanen als een echte lekkernij wordt beschouwd.

informatie

Praktische informatie

De Afrikaanse wegen zijn soms heuvelachtig en niet makkelijk begaanbaar. Gelukkig kunt u gebruik maken van een mountainbike met 24 versnellingen. Zo kunt u tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika een flink aantal kilometers maken per dag. Het is aan te raden om 12 tot 14 kilo bagage mee te nemen. Die worden opgeslagen in een busje die meerijdt als u deelneemt aan een groepsfietstocht. Vergeet tijdens het fietsen ook niet om een helm op te doen. Een fietshelm is in Zuid-Afrika doorgaans verplicht.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...