• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Zuid-Afrika
Home » Fietsvakantie Zuid-Afrika

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Een rondreis combineren met mooie fietsroutes? Ontdek de schitterende nationale parken en kustlijnen. Kies voor een fietsvakantie in Zuid-Afrika! Ontdek de mogelijkheden op deze pagina!

€ 1995,-
Fietsvakantie Zuid-Afrika

Fietsen door Zuid-Afrika is een unieke ervaring

Een fietsvakantie in Zuid-Afrika is een unieke ervaring. Op de fiets bent u nog dichterbij al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. In 15 dagen ontdekt u ongerepte natuur, authentieke dorpjes en een prachtige kustlijn. Ondertussen bent u actief en gezond bezig in de buitenlucht. Een actievere vakantie is er bijna niet. Door de aangename temperaturen is Zuid-Afrika het hele jaar door uiterst geschikt voor mooie fietstochten. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijke tocht vanaf Kaapstad, die u onder andere naar Kaap de Goede Hoop voert. Onderweg reist u door nationale parken met de mooiste diersoorten. Dompel u onder in de bijzondere natuur en historie van Zuid-Afrika, zet uw zintuigen open en geniet met volle teugen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Zuid-Afrika

Populaire fietsroutes Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een aantal populaire fietsroutes. Uiteraard wilt u op een veilige manier kunnen reizen. Een goede optie is daarom om uw fietsvakantie in Zuid-Afrika te beginnen in de hoofdstad Kaapstad. Vervolgens rijdt u langs de Tuinroute en de nationale parken Tsjitsikamma en Baviaanskloof. Door de prachtige Afrikaanse natuur kijkt u uw ogen uit. Uiteindelijk komt u terecht in het altijd bruisende Kaapstad. U bent dan op een bijzondere plek, want deze stad ligt op het zuidelijkste puntje van Afrika.

Wijngaarden in Zuid-Afrika
Zonsondergang zebra's in Zuid-Afrika

Cultuur en eten in Zuid-Afrika

Tijdens uw fietstocht vertelt de reisgids u alles over de bijzondere gebruiken van Zuid-Afrika. De cultuur van dit land door haar geschiedenis en verschillende bevolkingsgroepen een echte mengelmoes. Elke groep heeft weer andere gebruiken. De Zulu’s maken bijvoorbeeld prachtige kunstwerken van aardewerk en hout die u kunt kopen als souvenir voor thuis. Daarnaast kunt u er geweldig eten en drinken. Probeer wanneer u arriveert in Kaapstad bijvoorbeeld eens de ‘Biltong’, gedroogd vlees dat door Afrikanen als een echte lekkernij wordt beschouwd.

Praktische informatie

De Afrikaanse wegen zijn soms heuvelachtig en niet makkelijk begaanbaar. Gelukkig kunt u gebruik maken van een mountainbike met 24 versnellingen. Zo kunt u tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika een flink aantal kilometers maken per dag. Het is aan te raden om 12 tot 14 kilo bagage mee te nemen. Die worden opgeslagen in een busje die meerijdt als u deelneemt aan een groepsfietstocht. Vergeet tijdens het fietsen ook niet om een helm op te doen. Een fietshelm is in Zuid-Afrika doorgaans verplicht.

Chapmans Peak Drive

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Zuid-Afrika

Waarom een fietsvakantie naar Zuid-Afrika?

Steeds meer reizigers kiezen voor een fietsvakantie naar Zuid-Afrika. En dat is natuurlijk met een reden. Een vakantie naar dit land staat bekend om de fantastische natuur, het erg aangename klimaat en de overheerlijke keuken. Redenen genoeg dus om ook voor deze vakantie te kiezen. Maar wat zijn nu de populairste fietsgebieden & fietsroutes in Zuid-Afrika? Moet je rekening houden met gebieden waar de malariamug actief is? En is een fietsvakantie Zuid-Afrika eigenlijk wel veilig? Maak je je geen zorgen, je leest de belangrijkste informatie over een fietsvakantie Zuid-Afrika op deze pagina.

Wat zijn de populairste fietsgebieden & fietsroutes in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is natuurlijk een onwijs groot land. Wist je bijvoorbeeld dat alleen al het nationaal park Kruger een oppervlakte heeft van maar liefst 18.989 km²? Dit is iets meer dan de helft van België! Daarom is het volkomen normaal dat je op dit moment vooral graag meer wilt weten weten wat de populairste fietsgebieden & fietsroutes in Zuid-Afrika zijn. Wat de beste route voor jou is, hangt vooral af van je persoonlijke interesse. Zo is de Westkaap per fiets erg sterk aan te raden. Deze route leidt je langs wijngebieden, savannes, regenwouden, twee oceanen en prachtige steden. Ook overnacht je op de meest idyllische plekken die je je maar kunt verzinnen en je krijgt tijdens het reizen door deze regio een erg goede indruk van het prachtige land en de diversiteit aan natuur.

Worden er ook fietsreizen naar Zuid-Afrika aangeboden met bagagetransport?

Zuid-Afrika staat bekend als het land waar er vier seizoenen op één dag zijn. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat het zonnetje aan de ene kant van de berg volop schijnt, maar dat het aan de andere kant van een berg flink waait en misschien zelf wel regent! Daarom is het zeker geen verkeerd idee om je hier goed op te kleden en genoeg outfits mee te nemen. Gelukkig worden er ook fietsreizen naar Zuid-Afrika aangeboden met bagagetransport. Hierdoor kun je iedere dag je juiste setjes kleding meenemen en weet je altijd zeker dat je niet te zwaar bepakt op de fiets stapt.

Fietsvakantie XL - © 2024