• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Sardinië
Home » Fietsvakantie Europa » Fietsvakantie Italië » Fietsvakantie Sardinië

Fietsvakantie Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië is een heerlijke bestemming om te ontdekken met de fiets. Het eiland biedt veel mooie routes aan op goede -veelal rustige- wegen. Ontdek tijdens uw fietsvakantie door Sardinië o.a. de zandduinen van Porto Pino, de Costa Verde(boordevol ongerepte natuur en spookstadjes) en het havenstadje Calasetta. Laat u inspireren en vergelijk direct alle fietsvakanties naar dit schitterende eiland op Fietsvakantie XL!

€ 689,-
Fietsvakantie Sardinië

Fietsen in Sardinië: zon, zee & bergen

Het Italiaanse eiland Sardinië is een prima keuze als je houdt van zonovergoten fietstochten langs historische dorpjes, hagelwitte stranden en een helderblauwe zee. Een fietsvakantie in Sardinië is niet alleen maar rondkijken. In de ruige bergachtige gebieden is het hard werken om vooruit te komen. Een waar avontuur voor de geoefende mountainbiker. Maar je kunt ook je rust nemen door te kiezen voor een route langs oude vissersdorpjes en door pittoreske stadjes, over gemakkelijk begaanbare geasfalteerde wegen. Na een lange tocht kun je in de buitenlucht genieten van traditionele gerechten zoals geroosterd vlees op smaak gebracht met verse kruiden en vruchten.

Op fietsvakantie naar Sardinië? Ontdek de reizen bij deze organisaties

Populaire fietsroutes in Sardinië

Wie van racefietsen houdt moet zich voornamelijk langs de kust begeven. De prima geasfalteerde wegen en rustige binnenweggetjes zijn uitermate geschikt voor fietsen met een flinke snelheid. Maar ook ontspannen dagtochten langs de kust maak je hier, terwijl je geniet van het prachtige panorama op de azuurblauwe zee. Voor meer avontuur zoek je het woeste binnenland op. De route langs de Supramonte bergen is adembenemend mooi. Met de ferry maak je samen met de fiets een overtocht naar het oude vissersdorpje Carloforte.

Bosa Sardinie
Gnocchi bereiden in Sardinië

Cultuur & Keuken

Een eiland omgeven door een helderblauwe zee. Daar zou je toch veel vis op het menu verwachten. Toch hebben de diverse veroveraard hun stempel op de traditionele gastronomie gezet en worden hier de klassieke gerechten van boeren en herders op tafel gezet; maaltijdschotels met geroosterd vlees. In de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, vind je souvenirs uit de middeleeuwen, zoals de imposante oude stadpoorten. Hier kun je de bekende Santa Maria Kathedraal bezichtigen en vanaf San Remy heb je een mooi uitzicht over de stad en de haven.

Praktische informatie

Veel reisorganisaties adviseren om zo min mogelijk bagage mee te nemen en bij voorkeur in handige tassen of rugzakken. Deze organisaties regelen namelijk meestal het bagagetransport tussen de verschillende accommodaties bij trektochten en op deze manier kan alles gemakkelijk vervoerd worden. Beschik je niet over een goede conditie, maar wil je toch graag aan een fietstocht deelnemen? Op sommige fietsvakanties is het mogelijk een e-bike te huren, waardoor zelfs het heuvelachtige landschap gemakkelijk begaanbaar wordt. Voor andere tochten wordt meestal gebruik gemaakt van hybride fietsen of mountainbikes.

Strand in Sardinië
Fietsvakantie XL - © 2023