Fietsvakantie De Azoren

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Sao Miguel & de vele eilandjes
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 299,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Voor een sportieve fietsvakantie reis je naar De Azoren

Steeds meer fietsliefhebbers weten de eilandengroep de Azoren te vinden. Georganiseerde reizen nemen je mee over de kleine paradijsjes rijk aan tropische planten en een kleurrijke natuur. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat het niet te koud en niet te warm is voor een lange fietstocht. Het hele jaar door kun je op de Azoren terecht voor een relaxte fietsvakantie. Van een fietsvakantie in de Azoren wordt je heel ontspannen. Er is hier namelijk nog geen sprake van massatoerisme en op sommige routes kom je nauwelijks andere toeristen tegen. Fietstochten kunnen worden afgewisseld met andere sportieve activiteiten zoals zwemmen, surfen, duiken, wandelen en zeilen.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar De Azoren


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar De Azoren?

  • Fiets door het eiland Sao Miguel hier vind je heuvelachtige gebieden
  • Wissel de fietstochten af met zwemmen, duiken, surfen of wandelen
  • Geniet van de kleurrijke natuur!

De Azoren - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes

De Azoren zijn een archipel bestaande uit 9 bewoonde eilanden en 8 onbevolkte eilandjes. De eilanden zijn ontstaan uit vulkanische activiteit en de grond is hierdoor uitzonderlijk vruchtbaar. Alle eilanden zijn daarom een genot om te doorkruizen op de fiets. Het eiland Sao Miguel heeft een heuvelachtig gebied waar je met iedere fiets met goede versnellingen en remmen doorheen kunt fietsen. Voor het hele archipel zijn GPS-fietskaarten beschikbaar, waarop fietspaden, grote wegen en fietsroutes worden vermeldt evenals hoogtelijnen.

keuken

Cultuur & Keuken

Het zal je misschien niet verbazen dat er op deze eilandengroep voornamelijk traditionele gerechten met vis en zeevruchten worden geserveerd. Lekkernijen als octopus, tonijn en kreeft worden nergens anders zo lekker klaargemaakt als op de Azoren. Maar ook vleesgerechten staan hier dikwijls op het menu. De grootse stad van de Azoren, genaamd Ponta Delgada, bevindt zich op het eiland Sao Miguel. Hier bezoek je prachtige oude gebouwen zoals sierlijke kerkjes en statige herenhuizen. Vanaf de promenade heb je een mooi uitzicht over het blauwe water.

informatie

Praktische informatie

Reisorganisaties zien ook steeds meer de potentie van de Azoren als ideale fietsbestemming in. Je kunt hier diverse arrangementen boeken voor georganiseerde fietstochten inclusief overnachtingen en bagagetransport. Omdat het prachtige groene landschap zich ook uitstekend leent voor mooie wandelingen, worden fietsreizen gecombineerd met georganiseerde wandeltochten. Omdat het weer behoorlijk wisselvallig en onvoorspelbaar kan zijn is het verstandig je kledingkeuze hier op aan te passen. Neem een dik vest en regenjack mee voor als het weer plotseling omslaat.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...