• Fietsvakantie specialist
  • Vergelijk reizen van 9+ reisbureaus
Fietsvakantie Nepal
Home » Fietsvakantie Azië » Fietsvakantie Nepal

Fietsvakantie Nepal

Nepal is een unieke reisbestemming waarvan sommige delen schitterend zijn om te ontdekken met de fiets: zoals het nationale park van Chitwan en rond het Phewameer in Pokhara. Deze fietstochten zijn mooi te combineren met een (actieve) rondreis. Ontdek alle mogelijkheden voor een fietsvakantie naar Nepal op deze pagina!

€ 1795,-
Fietsvakantie Nepal

Beleef een onvergetelijke tijd met een fietsvakantie in Nepal

Een fietsvakantie in Nepal heeft alles in huis voor een onvergetelijke tijd. In 18 dagen kunt u onder prachtige tochten maken in onder andere de Kathmandu vallei en in Pokhara. Ontdek dit bijzondere land op uw stalen ros en verbaas u over de prachtige culturele bezienswaardigheden en het natuurschoon dat Nepal te bieden heeft. In de Nepalese hoofdstad Kathmandu vindt u bijvoorbeeld het Durbar plein vol paleizen en Tempels. Of maak tijdens uw fietsvakantie in Nepal een rondje om het prachtige Phewameer in Pokhara. Dit alles met de imposante Himalaya op de achtergrond. De Nepalezen ontvangen u met open armen. Maak kennis met deze gastvrije bevolking, eet een hapje mee en leer ondertussen alles over de culturele gebruiken van het bijzondere Nepal.

Op fietsvakantie naar Nepal? Ontdek de reizen bij deze organisaties

Fietsen in Nepal? Dit is onze top 3 fietsvakanties!

Populaire fietsroutes in Nepal

Nepal is een geweldig land om te verkennen per fiets. Zo is de Kathmandu vallei een geliefde plek om een mooie tocht te maken. U kunt deze fietsroute beginnen in de hoofdstad Kathmandu, om vervolgens via de dorpjes Bodnath, Stuka en Sarpu, Nagarkot en Bhaktapur weer in Kathmandu terecht te komen. In de dorpjes die u onderweg tegenkomt lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Nepal is dan ook een ideale bestemming als u drukke wegen en toerisme wilt vermijden, en liever kiest voor authenticiteit.

Hangbrug in Nepal
Plein van Bhaktapur

Cultuur en eten in Nepal

Proef tijdens uw fietsvakantie in Nepal onderweg van heerlijke lokale gerechten. Nepalezen schotelen u maar al te graag ‘dal bhaat’ voor, het nationale gerecht. Dit is rijst met linzensoep en groente. Uiteraard dient u als toerist rekening te houden met de Nepalese cultuur. Bij een bezoek aan een tempel is het bijvoorbeeld gewenst om gedekt gekleed te gaan en uw schoenen uit te doen. Ook geven Nepalezen vaak geen hand, maar brengen in plaats daarvan de handpalmen tegen elkaar aan als begroeting.

Praktische informatie

U kunt bijkomen van uw fietstocht in Nepal en alle bijbehorende indrukken in comfortabele hotels. De accommodaties zijn eenvoudig, maar vaak heeft u vanaf uw hotelkamer een prachtig uitzicht. Na een overnachting stapt u in een groep of individueel weer op uw fiets om Nepal verder te ontdekken. U kunt een lokale mountainbike huren. De wegen in Nepal zijn namelijk vaak hoog en hobbelig. Uw fiets heeft verschillende versnellingen en een bagagedrager om nog wat extra spullen mee te nemen.

Theeplantages in Nepal

Meest gestelde vragen over een fietsvakantie naar Nepal

Waarom een fietsvakantie Nepal?

Fietsen is een heerlijke bezigheid en wie van fietsen houdt, heeft vast wel eens binnen Europa een fietsvakantie gehouden. Maar waarom zou je je (fiets-)grenzen niet eens verleggen? Heb je er al eens bij stilgestaan om in Nepal te gaan fietsen? Nepal is sowieso een bijzondere vakantiebestemming maar tevens een fantastisch land om te fietsen.

Fietsvakantie Nepal, een onvergetelijk avontuur

In Nepal kun je werkelijk prachtige fietsreizen maken. Of je nu een mountainbike, sporttourfiets, racefiets of E-bike hebt, mogelijkheden te over. Het niveau varieert van gemakkelijk tot zeer uitdagend maar is altijd op jouw situatie afgestemd. Het platteland van Zuid-Nepal is perfect voor heerlijke ontspannen fietstochten en in de omgeving van Pokhara en Kathmandu zijn eindeloos veel mogelijkheden. Ben jij een doorgewinterde mountainbiker? Dan kun je je hart in de Nepalese Himalaya ophalen.
Wist je dat mountainbiken momenteel de snelst groeiende sport in Nepal is? Je komt zodoende zeker gelijk gestemde fietsers tegen.
Verder kun je binnen groepsverband door Nepal fietsen maar ook individueel.

In het kort de voordelen van een fietsvakantie naar Nepal

• Maak kennis met de fascinerende cultuur van Nepal
• Bezoek Boeddha’s mystieke geboorteland
• Beleef vanaf grote hoogte adembenemende vergezichten
• In Nepal bevindt zich het machtige Himalaya gebergte met de beroemde Mount Everest, de hoogste berg ter wereld
• Maak kennis met de vriendelijke, zachtaardige bevolking
• Geniet van woeste rivieren, wilde dieren en schitterende bergmeren

Individuele fietsvakantie of een fietsvakantie in groepsverband?

Een van de prettigste manieren om Nepal écht te ontdekken, is deelname aan een individuele fietsvakantie. Ondanks het individuele karakter, word je bij aankomst voorzien van allerlei zaken zoals kaarten, routes of een roadbook en krijg je tips over de omgeving. Je hebt echter wel de vrijheid om je eigen tijd in te delen. Je kunt je dag zelf indelen, van opstaan, de route die je gaat fietsen en het tempo waarin. Optimale vrijheid is bij een individuele vakantie gegarandeerd.

Deelname aan een fietsvakantie in groepsverband

Fiets je liever met meerdere mensen samen? Dan kun je je het beste voor een groepsreis aanmelden. Jullie vertrekken dan gezamenlijk vanaf een vooraf bepaald startpunt naar het eindpunt van de fietsroute. Samen fietsen is gezelliger en voor velen, zeker in het buitenland, ook een veilig idee. Je kunt altijd op de hulp van je touroperator rekenen, mochten er onderweg iets gebeuren. Wil je een keertje toch liever alleen fietsen of op een bepaalde plek wat langer blijven dan de andere fietsers? Ook dat is geen enkel probleem.

Wat zijn de beroemdste trails van Nepal?

In Nepal zijn drie bijzondere fietstrails. Een ervan start op het Annapurna Circuit, dat ’s werelds beste fietstrail wordt genoemd. Het duurt ongeveer twee weken om deze trail te fietsen. Hier geniet je al fietsend van het prachtige landschap, het overweldigende uitzicht op de Himalaya en de vele pittoreske bergdorpjes. Deze trail is alleen voor topfitte fietsers, het is veel klimmen en dalen via singletracks. Je komt een aantal hangbruggen tegen en soms is het erg spannend. Deze trail is goed onderhouden en onderweg zijn er voldoende leuke eetgelegenheden.

De lower Everest Region is een spannende maar minder heftige fietstrail dan de Annapurna. De trail voert je via spannende afdalingen en steile beklimmingen langs bergriviertjes, bossen en schilderachtige bergdorpjes. Op 3640 meter hoogte ligt Pikey Peak, het beste uitkijkpunt van Nepal dat je een onvergetelijk uitzicht op de Ama Dablam, Kanchenjunga en de Everest biedt. Wil je het iets minder spannend of heftig? In deze regio liggen nog vele andere trails, wat het gebied ideaal voor alle mountainbikers maakt, van gevorderde tot beginnend mountainbiker.

Upper Mustang is voor de fietser die van avontuur en uitdaging houdt. Deze stoffige en droge trail brengt je via ruige en rotsachtige paden en adembenemende afdalingen naar het oude koninkrijk van Lo. Lo is een hooggelegen woestijn en Lo maakt deel uit van het Tibetaanse plateau. Je fietst over hoge passen, langs ravijnen met kloosters en grotwoningen, oude boeddhistische heiligdommen en verlaten nederzettingen. Hier leer in dit unieke stukje wereld iets over de oude manier van leven.

Fietsvakantie XL - © 2024