Fietsvakantie Nepal

fietsvakantie bestemmingen Bezoek o.a. Kathmandu, Bodnath, Stuka en Sarpu,
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
fietsvakantie prijs al vanaf 2095,-
Wij vergelijken
fietsvakantie aanbieders

Beleef een onvergetelijke tijd met een fietsvakantie in Nepal

Een fietsvakantie in Nepal heeft alles in huis voor een onvergetelijke tijd. In 18 dagen kunt u onder prachtige tochten maken in onder andere de Kathmandu vallei en in Pokhara. Ontdek dit bijzondere land op uw stalen ros en verbaas u over de prachtige culturele bezienswaardigheden en het natuurschoon dat Nepal te bieden heeft. In de Nepalese hoofdstad Kathmandu vindt u bijvoorbeeld het Durbar plein vol paleizen en Tempels. Of maak tijdens uw fietsvakantie in Nepal een rondje om het prachtige Phewameer in Pokhara. Dit alles met de imposante Himalaya op de achtergrond. De Nepalezen ontvangen u met open armen. Maak kennis met deze gastvrije bevolking, eet een hapje mee en leer ondertussen alles over de culturele gebruiken van het bijzondere Nepal.

Vergelijk alle reisbureaus met fietsvakanties naar Nepal


Fietsvakantie top 3

informatie

Waarom een fietsvakantie naar Nepal?

  • Bezoek de prachtige hoofdstad Kathmandu
  • Ontdek de bijzondere dorpjes Bodnath, Stuka en Sarpu, Nagarkot en Bhaktapur .
  • Een land vol prachtige paleizen en tempels!

Nepal - Informatie

fietsroutes

Populaire fietsroutes in Nepal

Nepal is een geweldig land om te verkennen per fiets. Zo is de Kathmandu vallei een geliefde plek om een mooie tocht te maken. U kunt deze fietsroute beginnen in de hoofdstad Kathmandu,  om vervolgens via de dorpjes Bodnath, Stuka en Sarpu, Nagarkot en Bhaktapur weer in Kathmandu terecht te komen. In de dorpjes die u onderweg tegenkomt lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Nepal is dan ook een ideale bestemming als u drukke wegen en toerisme wilt vermijden, en liever kiest voor authenticiteit.

cultuur

Cultuur en eten in Nepal

Proef tijdens uw fietsvakantie in Nepal onderweg van heerlijke lokale gerechten. Nepalezen schotelen u maar al te graag ‘dal bhaat’ voor, het nationale gerecht. Dit is rijst met linzensoep en groente. Uiteraard dient u als toerist rekening te houden met de Nepalese cultuur. Bij een bezoek aan een tempel is het bijvoorbeeld gewenst om gedekt gekleed te gaan en uw schoenen uit te doen. Ook geven Nepalezen vaak geen hand, maar brengen in plaats daarvan de handpalmen tegen elkaar aan als begroeting.

informatie

Praktische informatie

U kunt bijkomen van uw fietstocht in Nepal en alle bijbehorende indrukken in comfortabele hotels. De accommodaties zijn eenvoudig, maar vaak heeft  u vanaf uw hotelkamer een prachtig uitzicht. Na een overnachting stapt u in een groep of individueel weer op uw fiets om Nepal verder te ontdekken. U kunt een lokale mountainbike huren. De wegen in Nepal zijn namelijk vaak hoog en hobbelig. Uw fiets heeft verschillende versnellingen en een bagagedrager om nog wat extra spullen mee te nemen.

Fietsvakantie verhalen, tips & kortingen

natuurgebied in toscane

Bezienswaardigheden tijdens een fietstour in Toscane

Het gevarieerde heuvellandschap van Toscane is dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het is de manier om deze prachtige omgeving te verkennen. Je fiet...

afrika

Fietsen in Afrika, welke landen moet je zien?

Wil je graag eens op fietsvakantie naar een bijzonder land? Kies dan voor een fietsvakantie in Afrika. Dit werelddeel biedt je tal van mogelijkheden om een avon...